Lammastagine
Tykkäämiset
1 1
Osuvuus
67%


Muut luokittelutiedot

pääruoka, keskitaso, uunissa, gluteeniton, laktoositon, maidoton, munaton, vähälaktoosinen, liha, sisältää viljaa, sisältää gluteenia, sisältää pähkinöitä, sisältää lammasta, sisältää lihaa, pääsiäisherkut

Lammastagine

8:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 1 kg
    pakastettua lampaanpaistia
  • 1 tl
    kuminaa
  • 1 rkl
    öljyä
  • 2
    sipulia
  • 2 tl
    inkivääriä raastettuna
  • 2 tl
    kanelia
  • 3
    valkosipulin kynttä
  • 1 tl
    mustapippurirouhetta
  • 1.5 tl
    suolaa
  • Paistamiseen:
  • 2 rkl
    öljy-margariiniseosta
  • Vuokaan:
  • 4 dl
    vettä
  • Lisäksi:
  • 1 dl
    manteleita
  • 4
    päärynää
  • Pinnalle:
  • 0
    tuoretta korianteria
  • Vuokaan
  • 0
    couscousia
 

Ohjeet

Ota paisti sulamaan 1-2 vuorokautta aikaisemmin jääkaappiin. Ota liha huoneenlämpöön ja poista paistista ylimääräinen rasva ja kalvot. Paloittele liha. Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipulinkynnet. Murskaa kuminansiemenet huhmaressa, lisää mustapippurirouhe, kaneli, suola, inkivääri, valkosipuli ja öljy. Sekoita mausteet tasaiseksi tahnaksi ja lisää se lihapalojen joukkoon. Anna lihojen maustua jääkaapissa tai kypsennä heti kuumalla pannulla kahdessa erässä öljy-margariiniseoksessa. Kuullota myös sipulit. Kaada lihat ja sipulit taginepataan tai kannelliseen uuniastiaan. Lisää vettä sen verran, että lihat peittyvät, n. 4 dl. Kypsennä pataa uunissa 175 asteessa noin 2 tuntia. Lisää pataan kuoritut ja lohkotut päärynät. Kuumenna uunissa noin 15 minuuttia. Paahda pannulla halutessasi padan pinnalle vielä manteleita ja lisää tuoretta korianteria. Tarjoa ruoka couscousin kanssa. Katso valmistusohje pakkauksesta.