Lämmin gazpacho ja  aioli
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

sisältää vehnää, suolainen, sisältää sokeria, sisältää valkosipulia, sisältää sitrusta, sisältää gluteenia, kasvisruoka, italialainen, sisältää munaa, sisältää viljaa, sisältää maitoa, alkuruoka, suklaaton, pähkinätön, omenaton, pääruoka, keitto

Lämmin gazpacho ja aioli

6 annosta

Lisää

Ainesosat

  • 1 iso
    sipuli
  • 6
    valkosipulin kynttä
  • 1 rkl
    Valio voita
  • 1 tlk
    tomaattimurskaa
  • 2
    kasvisliemikuutiota
  • 1 rkl
    vaaleaa balsamiviinietikkaa
  • 4 viipaletta
    vaaleaa leipää
  • 2 tl
    paprikajauhetta
  • 1 rkl
    sokeria
  • 1
    punainen paprika
  • 1
    kurkkua
  • 1 tippa
    rouhittua mustapippuria
  • 1 l
    vettä
  • Viola-aioli
  • 2
    valkosipulin kynttä
  • 1
    keltuainen
  • 1 dl
    oliiviöljyä
  • 1 rkl
    sitruunamehua
  • 1 rasia
    Valio Viola® kevyt maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 tl
    suolaa
  • Koristeluun
  • basilikaa
 

Ohjeet

Valmista ensin aioli. Hienonna valkosipulin kynnet esim. monitoimikoneessa. Lisää keltuainen ja sekoita. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja sitruunamehulla. Lisää joukkoon tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi.

Valmista keitto. Hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Kuullota ne voissa, älä ruskista. Lisää tomaattimurska, liemi, etikka, murennettu leipä ja mausteet. Anna kiehua alhaisella lämmöllä n. 30 min.

Lisää joukkoon pieniksi kuutioiksi leikatut kasvikset. Kuumenna keitto (kesällä voit tarjota keiton kylmänä).

Tarjoa keiton kanssa aiolia. Koristele keitto basilikalla. Tarjoa alkukeittona.