Lämmin perunasalaatti
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

hiilihydraattipitoinen, kasvisruoka, suomalainen, lisäkkeet, alkuruoka, sokeriton, sitrukseton, pähkinätön, omenaton, munaton, maidoton, laktoositon, gluteeniton, pääruoka, salaatti

Lämmin perunasalaatti

6 annosta

 

Tarjoa perunasalaatti vaihteeksi lämpimänä! Salaatin maustaa sinappinen mausteöljy.

Lisää

Ainesosat

  • 1 kg
    uusia perunoita
  • 4
    kesäsipulia ja pari vartta
  • 200 g
    vihreitä papuja (pakaste)
  • 2 rkl
    oliiviöljyä
  • 1 prk
    (340/190 g) minikurkkuja
  • 2 tl
    suolaa
  • 0 ripaus
    suolaa
  • Sinappinen mausteöljy
  • 0.5
    ruukku persiljaa
  • 1 rkl
    hunajaa
  • 1 rkl
    omenaviinietikkaa
  • 2 tl
    dijoninsinappia
  • 1.5 dl
    oliiviöljyä
  • 1 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Pese ja harjaa perunat. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vähässä vedessä. Kaada vesi pois ja jäähdytä perunat. Puolita tai lohko ne. Lohko sipulit ja silppua varret. Sulata pavut.

Tee mausteöljy. Silppua persilja varsineen. Sekoita hunaja, etikka, sinappi ja suola kulhossa. Lisää öljy ja persiljasilppu. Sekoita hyvin.

Ruskista perunoita öljyssä muurikassa tai pannulla. Lisää sipulit ja jatka paistamista, kunnes ne saavat väriä ja pehmenevät. Lisää pavut ja paista vielä hetki. Lisää sipulinvarret, kurkut ja puolet mausteöljystä. Sekoita. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa loppu mausteöljy erikseen.