Lämmin veriappelsiini-fetasalaatti
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

helmikuun reseptit, sisältää valkosipulia, sisältää sitrusta, kasvisruoka, sisältää maitoa, lisäkkeet, pääruoka, uuniruoka, muut, salaatti

Lämmin veriappelsiini-fetasalaatti

4 annosta

 

Paahda fetasalaattiin uusi twisti uunissa! Tarjoa lämpimän salaatin kaverina raikasta yrttisekoitusta.

Lisää

Ainesosat

  • 1 paketti
    (200 g) fetajuustoa
  • 4 kpl
    veriappelsiinia
  • 2 kpl
    punasipulia
  • 3 kpl
    valkosipulinkynttä
  • 1 kpl
    paprika
  • 1 dl
    oliiveja
  • 1 rasia
    (200 g) kirsikkatomaatteja
  • Mausteöljy
  • 0.5 kpl
    sitruunan mehu
  • 2 rkl
    öljyä
  • 2 rkl
    punaviinietikkaa
  • 2 tl
    kuivattua oreganoa
  • 0.2 tl
    (¼ tl) mustapippuria
  • 0.5 tl
    suolaa
  • Lisäksi
  • 1 pussi
    salaattisekoitusta
  • 1 kpl
    ruukku basilikaa
  • 1 kpl
    ruukku persiljaa
 

Ohjeet

Säädä uuni 220 asteeseen. Kuutioi feta. Pese veriappelsiinit ja leikkaa ne lohkoiksi. Kuori ja viipaloi sipulit ja valkosipulit. Pilko paprika. Levitä appelsiinit, sipulit ja paprika uunipellille. Lisää feta ja oliivit.

Purista sitruunamehu kulhoon. Sekoita öljy, etikka ja mausteet mehuun. Sekoita mausteöljy vihannesten joukkoon.

Kypsennä paistosta uunissa 20 minuuttia. Puolita tomaatit ja lisää ne paistokseen. Paista vielä 5 minuuttia.

Yhdistä salaatti ja yrtit. Tarjoa lämmin fetasalaatti yrttisekoituksen, viinietikan ja oliiviöljyn kanssa.