Lampaanpaistia särän tapaan
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

translation missing: fi.recipetag_joulukuun_reseptit, sisältää lammasta, sisältää lihaa, suomalainen, sisältää maitoa, gluteeniton, pääruoka, uuniruoka, paistokset, muut

Lampaanpaistia särän tapaan

4 annosta

 

Särä valmistetaan perinteisesti puukaukalossa leivinuunissa. Sähköuunissa mieto lämpö ja kosteus jäljittelevät lampaanpaistin ja juuresten perinteistä kypsennystapaa.

Lisää

Ainesosat

  • 2.5 kg
    luutonta lampaanpaistia
  • 1 tl
    mustapippuria
  • 50 g
    voita
  • 12 kpl
    keskikokoista kiinteää perunaa
  • 4 kpl
    porkkanaa
  • 2 kpl
    palsternakkaa
  • 0.5 kpl
    lanttua
  • 1 rkl
    suolaa
  • 2 dl
    vettä
 

Ohjeet

Anna paistin sulaa jääkaapissa 1–2 vrk.

Poista isot rasvakertymät paistin pinnalta. Hiero suola ja pippuri paistin pintaan. Anna lihan maustua jääkaapissa yön yli tai huoneenlämmössä pari tuntia.

Laita paisti uunipellille. Työnnä paistolämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan. Vuole kylmä voi ohuiksi lastuiksi juustohöylällä ja levitä lastut paistin pinnalle. Laita paisti 225-asteiseen uuniin ruskistumaan puoleksi tunniksi. Kaada vesi pellille. (Lisää vettä tarvittaessa kypsennyksen aikana).

Laske uunin lämpö 150 asteeseen. Peitä paisti ja pelti kevyesti foliolla. Valele paistia 30–45 minuutin välein liemellä ja jatka kypsentämistä, kunnes sen sisälämpötila on noin 50 astetta. Lisää silloin juurekset kuorittuina, isoina paloina pellille paistin viereen. Jatka kypsentämistä, kunnes paistin sisälämpötila on 65–75 astetta. Tähän menee noin 2–2 ½ tuntia. 65-asteinen paisti on sisältä punertava, 75-asteinen täysin kypsä.

Ota kypsä paisti pelliltä, kääri se folioon ja anna vetäytyä noin ½ tuntia ennen viipalointia. Nosta uunin lämpö 200 asteeseen ja jatka juuresten kypsentämistä, kunnes ne ovat kauniisti paahtuneet.