Lämpimän mausteinen bataattivuoka
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

sisältää lihaa, sisältää valkosipulia, sisältää munaa, pääruoka, uuniruoka, pataruoka

Lämpimän mausteinen bataattivuoka

4 annosta

 

Bataattivuoka on koko perheen uusi lempiruoka. Makeasta bataattimuusista\nvalmistettava vuokaruoka maistuu sekä liha- että kasvisversiona.

Lisää

Ainesosat

  • Bataattimuusi
  • 600 g
    bataatti
  • 200 g
    peruna
  • 1 rkl
    margariini
  • 1 tl
    suola
  • 1 kpl
    kananmuna
  • Täyte
  • 1 kpl
    sipuli
  • 3 kpl
    valkosipulinkynsi
  • 1.5 rkl
    rypsiöljy
  • 400 g
    jauheliha
  • 1.5 tl
    juustokumina
  • 1 tl
    jauhettu korianteri
  • 0.2 tl
    kaneli
  • 0.5 tl
    rouhittu mustapippuri
  • 1 tl
    oregano
  • 1 tl
    suola
  • 3 rkl
    tomaattisose
  • 1 tl
    siirappi
  • 1 dl
    vettä
  • 100 g
    pakasteherne
 

Ohjeet

1. Kuori ja paloittele bataatti ja perunat. Keitä ne vähässä vedessä kypsäksi, valuta ja soseuta sähkövatkaimella. Lisää margariini ja suola. Jäähdytä haaleaksi ja sekoita kananmuna joukkoon.

2. Säädä uuni 200 asteeseen. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Ruskista jauheliha tai jauhis öljyssä paistinpannulla. Lisää sipulit ja mausteet paistamisen loppupuolella ja paista vielä hetki sekoitellen. Sekoita tomaattisose, siirappi ja vesi paistokseen. Kuumenna 3 minuuttia. Lisää herneet.

3. Levitä täyte noin 2 litran vetoisen uunivuoan tai neljän annosvuoan pohjalle. Lusikoi bataattisose päälle ja tasoita pinta. Paista uunin keskitasolla 25–35 minuuttia. Tarjoa salaatin kanssa.

Vaihtoehdot jauhelihalle: 2 pkt (à 250 g) maitoproteiinista valmistettua Mifu jauhista TAI 2 ps (à 225 g) Elovena Muru -kaurajauhista