Lanttu-kinkkusupikkaat
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

translation missing: fi.recipetag_marraskuun_reseptit, sisältää gluteenia, sisältää vehnää, sisältää lihaa, sisältää sikaa, suomalainen, sisältää munaa, sisältää viljaa, sisältää maitoa, välipala, alkuruoka, pääruoka, uuniruoka, suolaiset leivonaiset, muut

Lanttu-kinkkusupikkaat

16 kappaletta

 

Jouluruokafanit ihastuvat lanttulaatikolla ja kinkulla täytettyihin torttuihin. Ruis-perunataikina on mahtava makupari lantulle ja kinkulle.

Lisää

Ainesosat

  • 1 paketti
    (400 g) ruisperunataikinaa (pakaste, esim. Sunnuntai)
  • 150 g
    palvi- tai joulukinkkua
  • 4 dl
    lanttulaatikkoa
  • Voiteluun
  • 1 kpl
    muna
 

Ohjeet

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kuutioi kinkku.

Kauli taikina noin 4 mm paksuiseksi levyksi. Jaa levy taikinapyörällä noin 10 x 10 cm kokoisiksi ruuduiksi. Leikkaa jokaisen ruudun vastakkaisiin kulmiin kulmittain noin ½ cm etäisyydelle reunasta suorakulman muotoiset viillot, jotka ulottuvat noin 1 cm etäisyydelle viereisistä kulmista (mallikuvassa kohta 1). Jaa keskelle neliöitä ensin hiukan kinkkukuutioita ja niiden päälle 1–2 ruokalusikallista lanttulaatikkoa (mallikuvassa kohta 2). Nosta viiltojen ulkopuolelta kulmat toistensa yli ja paina kiinni vastakkaisiin kulmiin (mallikuvassa kohta 3).

Voit tehdä myös kolmionmallisia supikkaita laittamalla täytteet neliölle ja taittamalla kolmioksi. Painele reunat kiinni sormin tai haarukalla.

Voitele taikinat kevyesti vatkatulla munalla ja kypsennä 225 asteessa noin 12 minuuttia, tai kunnes tortut ovat saaneet hiukan väriä.

Tarjoiluehdotus: Lanttu-kinkkusupikkaat ovat myös mainio tapa hyödyntää joulupöydästä ylijääneet kinkut ja laatikot.