Lanttupaisti ja karpalo-persimonkastike
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

translation missing: fi.recipetag_joulukuun_reseptit, sisältää sokeria, sisältää valkosipulia, kasvisruoka, suomalainen, sisältää maitoa, lisäkkeet, gluteeniton, pääruoka, uuniruoka, paistokset, muut

Lanttupaisti ja karpalo-persimonkastike

4 annosta

 

Kasvissyöjän joulupaistissa on mehevä parmesaanisydän. Keitä lisukkeeksi kirpeänmakea karpalo-persimonkastike, joka sopii myös kinkulle..

Lisää

Ainesosat

  • 1 kpl
    lanttu (noin 1 kg)
  • 80 g
    parmesaania palana
  • 50 g
    margariinia
  • 1 kpl
    valkosipulinkynsi
  • 4 rkl
    tuoretta timjamia
  • 0.5 tl
    mustapippuria
  • 2 tl
    suolaa
  • Karpalo-persimonkastike
  • 2 kpl
    persimonia
  • 1 pussi
    (200 g) pakastekarpaloita
  • 0.5 dl
    punaviiniä
  • 0.5 dl
    sokeria
  • 1 kpl
    tähtianis
  • 0.5 tl
    kuivattua rosmariinia
  • 2 rkl
    vettä
 

Ohjeet

Valitse mahdollisimman iso lanttu tai tee kaksi paistia pienemmistä lantuista.

Kuori lanttu. Leikkaa kannasta ohut pala pois niin, että lanttu pysyy pystyssä. Koverra lantun keskelle kolo juustoa varten kuorimaveitsellä tai omenaporalla. Älä koverra pohjan läpi. Paloittele juusto tarvittaessa ja paina se koloon.

Mittaa margariini kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna timjami. Sekoita ne ja mausteet margariiniin. Levitä seos lantulle. Ota foliosta 4 reilua palaa päällekkäin alustalle. Laita lanttu keskelle ja kääri folioon. Kypsennä 150 asteessa 2–3 tuntia. Jos lanttu painaa yli kilon, kypsennä hieman pidempään.

Leikkaa persimonit pieniksi kuutioiksi ja siirrä sivuun odottamaan. Laita muut kastikkeen ainekset kattilaan ja keitä 10 minuuttia. Lisää persimonit ja keitä 5 minuuttia. Tarjoa kastike lanttupaistin kanssa.