Tallennettavan ostoslistan nimi:
Haluatko varmasti tyhjentää koko ostoslistan?


Muut luokittelutiedot
Ainesosat
-
1 kpl24 kpl lasagnelevyä
- Jauhelihakastike
-
1 kpl200 g sipulia silputtuna
-
1 kpl4 valkosipulin kynttä
-
1 kpl1 kg jauhelihaa
-
1 kpl1 tölkki tomaattimurskaa
-
1 kpl1 tölkki paseerattua tomaattia
-
1 kpl2 lihaliemikuutiota
-
1 kpl1 tl timjamia
-
1 kpl1 tl basilikaa
-
1 kpl2 maustemitallista rouhittua mustapippuria
-
1 kpl1 tl suolaa
- Juustokastike
-
1 kpl100-150 g margariinia
-
1 kpl1,5 dl vehnäjauhoja
-
1 kpl1,5 l maitoa
-
1 kpl2 aurajuustokuutiota
-
1 kpl1 -2 tl sitruunapippuria
-
1 kpl(0,5 tl suolaa)
Ohjeet
Pehmitä sipulia ja murskattua valkosipulia hetki oliiviöljyssä, lisää joukkoon jauheliha ja ruskista. Lisää paseerattu tomaatti, lihaliemikuutiot ja mausteet sekä suola. Jätä hautumaan miedolle lämmölle siksi aikaa että teet juustokastikkeen.
Sulata margariini kasarissa ja lisää joukkoon jauhot. Anna turvota hetki ja lisää sitten kuumennettu maito pienissä erissä koko ajan sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi, muista sekoitella pohjaa myöten samalla. Anna kiehua hetki miedolla lämmöllä ja lisää sitten joukkoon siivutettu aurajuusto. Sekoittele kunnes juusto on sulanut ja mausta.
Levitä kerros jauhelihakastiketta voidellun lasagnevuoan pohjalle. Lisää päälle kerros lasagnelevyjä, kerros juustokastiketta, jauhelihakastiketta, lasagnelevyjä, juustokastiketta jne. Muista että päällimmäisten lasagnelevyjen päälle ei tule enää kuin juustokastiketta. Paista 200 asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia, lasagne on valmista kun haarukka uppoaa kevyesti lasagnelevyjen läpi.