Laskiaispullat, perinteiset
Tykkäämiset
35 6
Osuvuus
96%


Muut luokittelutiedot

sisältää soijaa, sisältää gluteenia, sisältää munaa, sisältää pähkinöitä, sisältää viljaa, sisältää maitoa, jälkiruoka, gluteeniton, leivonnaiset

Laskiaispullat, perinteiset

17 kappaletta

Lisää

Ainesosat

  • 3 dl
    maitoa
  • 1 tl
    kardemummaa
  • 1 dl
    sokeria
  • 1 kpl
    muna
  • 25 g
    hiivaa
  • 8 dl
    vehnäjauhoja
  • 100 g
    margariinia
  • 0.2 tl
    suolaa
  • Voiteluun:
  • 1 kpl
    Koristeeksi raesokeria tai mantelilastuja
  • 1 kpl
    muna
  • Täyte:
  • 1 dl
    maitoa
  • 150 g
    mantelimassaa
  • 1 dl
    vispi- tai kuohukermaa vaahdoksi
 

Ohjeet

Sulata kattilassa tai mikrossa margariini ja kaada sekaan maito. Kuumenna, kunnes seos on kädenlämpöistä. Murenna joukkoon hiiva. Sekoita joukkoon mausteet ja muna. Lisää vehnäjauhot ja alusta taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä kiinteäksi ja leivo siitä 16?18 pientä pullaa. Nosta pullat pellille ja anna kohota peitettynä 15 minuuttia. Voitele pullat sekoitetulla munalla ja ripottele pinnalle raesokeria tai mantelilastuja. Paista pullia 225 asteessa 10?12 minuuttia. Leikkaa jäähtyneet pullat kahtia ja nosta lakit niiden viereen. Koverra lusikalla jokaisesta pullasta hieman sisustaa pois ja nosta se kulhoon. Raasta kulhoon mantelimassa. Sekoita joukkoon maitoa, jotta saat tasaisen seoksen. Täytä pullan kolot seoksella ja jaa päälle kermavaahto. Nosta lopuksi lakki päälle.