Laskiaispullat mantelimassalla
Tykkäämiset
17 4
Osuvuus
93%


Muut luokittelutiedot

jälkiruoka, keskitaso, uunissa, leivonnaiset, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää laktoosia, sisältää maitoa, sisältää pähkinöitä, sisältää soijaa

Laskiaispullat mantelimassalla

4:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 0
    pinnalle: raesokeria
  • 0
    voiteluun: munaa
  • 1 paketti
    mantelimassaa
  • 1 kg
    (noin) vehnäjauhoja
  • 1 dl
    sokeria
  • 1 rkl
    hienonnettua kardemummaa
  • 1
    muna
  • 2 dl
    kuohukermaa
  • 150 g
    leivontamargariinia
  • 0.5 l
    maitoa tai vaaleaa omenamehua
  • 0.5 palaa
    (25 g) hiivaa
  • 1 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää sokeri ja suola. Murenna sekaan hiiva ja sekoita, kunnes se liukenee. Lisää vatkattu muna ja kardemumma sekä hiukan jauhoja. Sekoita taas ja lisää vähitellen enemmän jauhoja.Kun taikina on niin sakeaa, että sitä on vaikea sekoittaa, alusta loput jauhot sekaan käsin tai koneella (taikinakoukulla). Lisää alustamisen loppupuolella pehmeä rasva. Jatka alustamista, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.Kohota taikina peitettynä lämpimässä kaksinkertaiseksi.Kumoa taikina leivinpöydälle ja vaivaa tangoksi. Jaa tanko 12 palaan ja pyöritä ne pulliksi leivinpaperille pellille. Kohota pullat peitettyinä kaksinkertaiseksi, voitele ja koristele raesokerilla.Kypsennä pullia uunin keskiosassa 250 asteessa noin 10 minuuttia.Leikkaa jäähtyneet pullat halki. Viipaloi mantelimassa ja pullien alaosien päälle. Vaahdota kuohukerma ja pursota vaahto mantelimassaviipaleiden päälle renkaaksi. Nosta pullien yläosat päälle. Tarjoa hetken kuluttua.