Laskiaispullat
Tykkäämiset
8 7
Osuvuus
88%


Muut luokittelutiedot

jälkiruoka, välipala, keskitaso, uunissa, leivonnaiset, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää laktoosia, sisältää maitoa, sisältää pähkinöitä, sisältää soijaa

Laskiaispullat

15:lle hengelle
Keskitaso

 

Laskiaispullien resepti mukailee perinteisten pullien ohjetta. Uutta ilmettä laskiaispulliin saa laittamalla pullan väliin piparimuotilla muotoiltua värillistä marsipaania.

Lisää

Ainesosat

  • 0.5
    kananmunaa
  • 1 dl
    sokeria
  • 1 tl
    kardemummaa
  • 25 g
    hiivaa tai 1 ps kuivahiivaa
  • 3 dl
    maitoa
  • 7.5 dl
    vehnäjauhoja
  • 100 g
    margariinia
  • 0.5 tl
    suolaa
  • Voiteluun:
  • 0
    kananmunaa
  • Täyte:
  • 1 tl
    vaniljasokeria
  • 2 dl
    kuohu tai vispikermaa
  • 2 rkl
    sokeria
  • 200 g
    värillistä marsipaania
  • Päälle:
  • 0
    tomusokeria
 

Ohjeet

Lämmitä maito. Jos käytät tuorehiivaa, murenna se kädenlämpöiseen maitoon. Kuivahiiva tarvitsee lämpöisemmän nesteen ja se kannattaa lisätä jauhojen mukana. Riko muna ja sekoita se lasissa. Kaada puolet taikinanesteeseen. Säästä loput voitelua varten. Lisää maitoseokseen myös sokeri, suola ja kardemumma. Lisää suurin osa jauhoista ja alusta taikina tasaiseksi. Lisää pehmeä margariini ja loput jauhot. Alusta. Kohota taikina liinan alla. Muotoile kohonneesta taikinasta pyöreitä pullia. Kohota pullat peitettynä. Voitele kohonneet pullat kananmunalla. Paista ne 225 asteessa noin 12 minuuttia. Jäähdytä. Vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Ripottele leivinpöydälle tomusokeria ja kauli marsipaani tasaiseksi levyksi. Ota levystä piparimuotilla kuvioita. Halkaise pullat, nosta kermavaahtoa ja marsipaanikuvio väliin. Nosta kansi päälle ja siivilöi tomusokeria pinnalle.