Laskiaispullat
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

hiilihydraattipitoinen, sisältää sokeria, sisältää gluteenia, kasvisruoka, Pohjoismaat, suomalainen, sisältää munaa, sisältää laktoosia, sisältää viljaa, sisältää maitoa, jälkiruoka, gluteeniton, makeat leivonnaiset, leivonnaiset, muut

Laskiaispullat

4:lle hengelle

Lisää

Ainesosat

  • 1
    munaa (voiteluun)
  • raesokeria (pinnalle)
  • 1
    muna
  • 8.5 dl
    Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoa
  • 2 dl
    vadelmahilloa
  • 2 dl
    kuohukermaa
  • 2 dl
    vadelmahilloa
  • 0.8 rkl
    sokeria
  • 3 dl
    maitoa
  • 0.5 rkl
    kardemummaa
  • 0.5 prk
    Sunnuntai Vanilja Rahkavalmistetta
  • 1.5 tl
    sokeria
  • 1 ps
    Sunnuntai Kuivahiivaa
  • 1 dl
    Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
  • 1 dl
    kuohukermaa
  • 1 dl
    sokeria
  • 0.5 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Sekoita +42 asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) maitoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Vispilöi taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhot ja huoneenlämpöinen margariini. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.

Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 20 osaan. Pyöritä paloista pikkupullia. Nosta pullat pellille leivinpaperin päälle. Anna pullien kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Voitele pullat munalla ja koristele raesokerilla.

Paista uunin keskitasolla 10-15 minuuttia. Anna pullien jäähtyä. Täytä pullat haluamallasi täytteellä.Täyte 1.Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla. Halkaise pullat, täytä hillolla ja kermavaahdolla. Sihtaa tomusokeria pullien pinnalle.Täyte 2.Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja sokeri. Halkaise pullat, täytä hillolla ja vaniljavaahdolla. Sihtaa tomusokeria pullien pinnalle.