Lehtikaalicaesar
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%

Lehtikaalicaesar

4:lle hengelle

 

Kaalista syntyy maistuvia viherherkkuja! Tee maukas kesäsalaatti lehtikaalista. Lehtikaalicaesarissa on mukana itse paistettuja krutonkeja ja kastikkeena maukasta anjoviskastiketta. Aloita caesarsalaatin valmistaminen salaattikastikkeesta.

Lisää

Ainesosat

  • 0
    1 ruukku lehtikaalia
  • 1 rkl
    sitruunamehua
  • 3
    vaalea, hieman kuivahtanutta leipäviipaletta
  • 1 rkl
    rypsiöljyä
  • 1
    valkosipulinkynsi
  • 50 g
    parmesaanijuustoa
  • Kastike
  • 1
    kananmuna
  • 2
    anjovisfileetä
  • 1 tl
    dijoninsinappia
  • 1
    valkosipulinkynsi
  • 1.5 dl
    rypsiöljyä
  • 2 rkl
    parmesaanijuustoa raastettuna
 

Ohjeet

Valmista kastike. Riko huoneenlämpöinen muna korkealaitaiseen kulhoon. Lisää anjovisfileet, sinappi ja raastettu valkosipulinkynsi. Nosta kulhoon sauvasekoitin ja valuta päälle vähitellen oliiviöljyä sekoittimen käydessä. Sekoita majoneesiin parmesaaniraaste.

Riivi lehtikaalin lehdet irti, huuhtele ja pilko pienemmiksi. Sekoita lehtikaalit kulhossa sitruunamehun kanssa. Kuutioi leipäviipaleet ja kuumenna pannulla öljy. Lisää puristettu valkosipulinkynsi ja leipäkuutiot ja paahda muutama minuutti, kunnes leipäkuutiot ovat kauniin ruskeita. Höylää juusto lastuiksi. Nostele lehtikaalin joukkoon kastike ja leipäkuutiot. Sekoita ainekset ja nostele joukkoon parmesaanilastut.