Letitetty possunfilee
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

translation missing: fi.recipetag_kesakuun_reseptit, sisältää lihaa, sisältää sikaa, sokeriton, sitrukseton, pähkinätön, omenaton, munaton, maidoton, laktoositon, gluteeniton, pääruoka, pihvit ja pyörykät, paistokset

Letitetty possunfilee

6 annosta

 

Grillijuhlien katseenkääntäjänä toimii sipulinvarsien kanssa letille kiepautettu porsaan fileelankku.

Lisää

Ainesosat

  • 1 kpl
    (850 g) porsaan fileelankku
  • 1 kpl
    sipulinipun vihreät varsiosat (tai kevätsipulia)
  • 2 rkl
    rypsiöljyä
  • 3
    puista varsitikkua
  • 1 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Liota varrastikkuja noin tunti vedessä. Ota filee huoneenlämpöön ½ tuntia ennen kypsennystä. Kuumenna grilli.

Kuivaa filee talouspaperilla ja leikkaa pitkittäin kolmeen osaan niin, että filee jää toisesta päästä ehjäksi 2 cm:n leveydeltä. Leikkaa sipuleista vihreät varret. Halkaise paksuimmat, jotta ne taipuvat paremmin. Säästä sipulit perunasalaattiin, samoin myöhemmin ylijäävät varret.

Asettele sipulinvarsia fileesuikaleiden viereen. Aloita letittäminen siirtämällä reunimmainen suikale keskelle, vuorotellen vasemmalta ja oikealta. Lisää välillä sipulinvarsia ja piilota hännät letin alle. Kiinnitä puolitetuilla varrastikuilla.

Sivele letti öljyllä ja grillaa molemmin puolin kauniin ruskeaksi. Mausta suolalla. Loppukypsennä grillin ylätasolla miedolla lämmöllä tai 150-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes lihan sisälämpö on 70-astetta. Poista tikut ja kääri letti folioon 10 minuutiksi. Tarjoa lämpimän perunasalaatin kanssa.