Liekkipiiras
Tykkäämiset
1 0
Osuvuus
67%


Muut luokittelutiedot

sisältää gluteenia, sisältää vehnää, sisältää lihaa, sisältää sikaa, sisältää munaa, sisältää viljaa, sisältää maitoa, lisäkkeet, alkuruoka, sitrukseton, pähkinätön, uuniruoka, leivonnaiset, kalaa

Liekkipiiras

8:lle hengelle

 

Elsassilainen liekkipiiras eli flammkuchen on pizzan kaltainen, mutta helpompi herkku, sillä taikinaa ei tarvitse kohottaa.

Lisää

Ainesosat

  • 4 dl
    vehnäjauhoja
  • 1 kpl
    kananmunankeltuainen
  • 2 rkl
    öljyä
  • 1 dl
    vettä
  • 0.5 tl
    suolaa
  • Täyte
  • 1 prk
    (150-200 g) ranskankermaa
  • 0.2 tl
    (1/4 tl) rouhittua mustapippuria
  • 2 kpl
    punasipulia
  • 2 kpl
    luumua
  • 1 paketti
    (180-200 g) savukinkkua
  • 1 rkl
    öljyä
  • 0.2 tl
    (1/4 tl) suolaa
 

Ohjeet

Säädä uuni 250 asteeseen. Yhdistä jauhot ja suola kulhossa. Sekoita toisessa astiassa keltuainen, vesi ja öljy. Sekoita keltuaisseos jauhoihin ensin haarukalla ja vaivaa taikina sitten nopeasti käsin tasaiseksi. Lisää hieman jauhoja tarvittaessa. Taikinan pitää olla kosteahkoa, mutta se ei saa tarttua käsiin. Kauli taikinasta jauhotetulla alustalla kaksi soikeaa, ohutta (3–4 mm) pohjaa.

Sekoita suola ja mustapippuri ranskankermaan. Kuori sipulit ja poista luumuista kivet. Viipaloi sipulit ja luumut. Levitä pohjille ranskankerma ja muut täytteet. Pirskottele öljyä pinnalle. Paista uunissa 8–10 minuuttia, kunnes piiraiden reunat tummuvat.