Lihapiirakat
Tykkäämiset
1 4
Osuvuus
67%


Muut luokittelutiedot

leivonnaiset, sisältää viljaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää nautaa, sisältää lihaa, sisältää soijaa

Lihapiirakat

20:lle hengelle

Lisää

Ainesosat

  • 6 dl
    hiivaleipäjauhoja
  • 5 dl
    vettä
  • 5 dl
    vehnäjauhoja
  • 100 g
    margariinia
  • 50 g
    hiivaa
  • 2 tl
    suolaa
  • Täyte
  • 300 g
    paistinjauhelihaa
  • 1 tl
    yrttimaustetta
  • 1 tl
    mustapippuria
  • 0.8 dl
    puuroriisiä
  • 3 dl
    vettä
  • 1 tl
    suolaa
  • Kypsentämiseen
  • 1.5 l
    öljyä esim. auringonkukkaöljyä
 

Ohjeet

Valmista ensin taikina. Liuota hiiva kulhossa kädenlämpöiseen veteen. Lisää vehnäjauhot ja suola. Sekoita pehmeä margariini taikinaan sekä loput jauhoista. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla 30-40 minuuttia. Muotoile taikinasta tanko ja jaa se ensin puoliksi ja molemmat tangot 10 osaan. Kauli taikinapalat noin sentin paksuisiksi halkaisijaltaan 12 sentin kokoisiksi levyiksi. Aseta 1 1/2 rkl täytettä jokaisen levyn keskelle. Taivuta taikinan toinen puoli kanneksi ja painele reunat huolellisesti kiinni. Leikkaa taikinapyörällä ylimääräinen taikina pois. Kuumenna öljy valurautapadassa. Öljy on tarpeeksi kuumaa, kun taikinapala ruskistuu noin minuutissa. Nosta muutama piirakka kerrallaan kypsymään kuumaan rasvaan. Käännä kerran paistamisen aikana. Nosta valumaan talouspaperille lautasen päälle.