Tallennettavan ostoslistan nimi:
Haluatko varmasti tyhjentää koko ostoslistan?


Muut luokittelutiedot
Lihapiirakka
10:lle hengelle
Keskitaso

” Perinteinen lihapiirakka syntyy valmiista lehtitaikinalevyistä, jauhelihasta ja riisistä.
Ainesosat
-
1 paketti(600 g) isoa lehtitaikinalevyä
- Jauhelihatäyte:
-
400 gjauhelihaa
-
1iso sipuli
-
1 rklöljyä
-
1punainen paprika
-
2 tlpaprikajauhetta
-
0.2 tlrouhittua mustapippuria
-
0.8 dlpitkäjyväistä riisiä
-
3 dlvettä
-
0.5kasvisliemikuutio
-
1 tlsuolaa
Ohjeet
Sulata taikinalevy pakkauksen ohjeen mukaan. Valmista täyte. Keitä riisi kasvisliemessä kypsäksi ja valuta huuhtomatta ylimääräinen neste pois. Hienonna sipuli ja kuullota sitä hetken aikaa pannulla öljyssä. Lisää joukkoon jauheliha ja anna sen paahtua. Poista paprikasta kanta sekä siemenet ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Lisää paprika ja mausteet jauhelihaseokseen ja kääntele seosta hetken aikaa. Sekoita kypsennetty riisi ja jauhelihaseos keskenään ja anna seoksen jäähtyä täysin. Jaa taikinalevy niin, että toinen osa on kaksi kertaa suurempi kuin toinen. Nosta pienempi pala kaulimatta leivinpaperoidulle uunipellille. Levitä sille jäähtynyt riisiseos ja levitä päälle lomittain graavilohiviipaleet. Ripottele päälle hienonnettua, tuoretta tilliä. Kauli hieman isompaa taikinapalaa jauhotetulla pöydällä ja nosta se piirakan päälle. Leikkaa ylimääräiset reunat koristeeksi ja taita levyn reunoja hieman pohjan alle. Koristele pinta taikinareunoilla tai leikkaa saksilla koristeita pinnalle. Voitele piirakan pinta munalla ja paista 225 asteessa uunin alaosassa noin 40 minuuttia. Peitä lopussa tarvittaessa, jottei pinta tummu liikaa. Tarjoile salaatin kanssa.
© SOK viestintä ja julkaisut