Lihapiirakka
Tykkäämiset
9 4
Osuvuus
91%


Muut luokittelutiedot

leivonnaiset, liha, keskitaso, omenaton, pähkinätön, sitrukseton, suklaaton, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää nautaa, sisältää lihaa, sisältää soijaa, sisältää laktoosia

Lihapiirakka

8:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 175 g
    Flora leivontamargariinia
  • 300 g
    HK jauhelihaa
  • 1 tl
    leivinjauhetta
  • 1 dl
    riisiä
  • 0.2 tl
    pippurisekoitusta
  • 2.5 dl
    Crème Bonjour Cuisine Tatti-Herkkusientä
  • 150 g
    maitorahkaa
  • 0.5 kpl
    purjosipulia
  • 3.5 dl
    vehnäjauhoja
  • 3.5 dl
    vettä
  • 1 kpl
    sipulia
  • 1 rkl
    Knorr Vasikkafondia
  • 1 kpl
    kananmunaa
 

Ohjeet

Sekoita pehmeä margariini, jauhot ja leivinjauhe murumaiseksi seokseksi kulhossa. Lisää maitorahka ja sekoita taikina tasaiseksi seokseksi. Laita taikina viileään odottamaan täytteen valmistumista. Laita riisi kiehuvaan veteen ja hauduta kypsäksi. Ruskista jauheliha, hienonnettu sipuli ja purjo paistokasarissa. Lisää joukkoon Creme Bonjour Cuisine, mausteet ja keitetty riisi. Jaa taikina kahteen osaan. Toinen saa olla vähän pienempi (kansi). Kaaviloi kumpikin suorakaiteen muotoiseksi (n. 24 cm x 28 cm) levyksi. Käytä jauhoja apuna. Nosta suurempi levy leivinpaperin päälle. Levitä täyte pohjalle, jätä 2 cm reunoilta tyhjäksi. Nosta kansi päälle ja nostele reunat ylös ja painele haarukalla. Voitele kananmunalla ja pistele haarukalla. Paista 200 °C lämpötilassa noin 40 minuuttia. Tarjoa piirakka raikkaan salaatin kanssa. Idea! Voit tehdä piirakan myös pyöreään piirakkavuokaan (halkaisija 26 cm) tai käyttää taikinana valmiita pakastettuja lehtitaikinalevyjä.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA