Lime-valkosipulisilli
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

translation missing: fi.recipetag_joulukuun_reseptit, sisältää sokeria, sisältää valkosipulia, sisältää sitrusta, suomalainen, sisältää kalaa, lisäkkeet, alkuruoka, maidoton, gluteeniton, säilöntä, muut

Lime-valkosipulisilli

8 annosta

 

Lime antaa sillille raikkaan aasialaisen makuvivahteen. Purista limenmehua liemeen ja lisää vielä muutama viipale sillien joukkoon.

Lisää

Ainesosat

  • 300 g
    matjessillifileitä
  • 2.5 kpl
    limeviipaleita
  • 5 kpl
    valkosipulinkynttä
  • 1 kpl
    tuoretta korianteria
  • Liemi
  • 0.8 dl
    sokeria
  • 2 rkl
    väkiviinaetikkaa
  • 2 tl
    sinapinsiemeniä
  • 5 kpl
    kaffirlimen lehteä
  • 1 dl
    limenmehua (2-3 limeä)
  • 1 dl
    vettä
  • 1 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Liota sillifileitä tunti kylmässä vedessä.

Mittaa vesi, sokeri, etikka, sinapinsiemenet, limenlehdet ja suola kattilaan. Kiehauta ja siirrä jäähtymään.

Purista limenmehu ja lisää se jäähtyneeseen liemeen. Leikkaa samalla 2–3 limeviipaletta purkkiin kerrostettavaksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.

Leikkaa liotetut sillifileet reilun sentin viipaleiksi. Lado sillit sekä lime- ja valkosipuliviipaleet purkkiin. Kaada liemi päälle. Anna maustua seuraavaan päivään. Koristele silli korianterilla.