Lohi-bouillabaissenyytit
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

translation missing: fi.recipetag_kesakuun_reseptit, sisältää mereneläviä, sisältää valkosipulia, sisältää sitrusta, välimeri, sisältää munaa, sisältää kalaa, pähkinätön, maidoton, laktoositon, gluteeniton, pääruoka, pihvit ja pyörykät, paistokset

Lohi-bouillabaissenyytit

6 annosta

 

Kääräise klassisesta ranskalaisesta kalakeitosta tutut maut folioon ja nosta grilliin. Helpompaa bouillabaissea saa hakea!

Lisää

Ainesosat

  • 0.9 kg
    lohifileetä
  • 1 kpl
    fenkoli
  • 0.5 tl
    + 0,5 tl rouhittua mustapippuria
  • 3 kpl
    tomaattia
  • 1 kpl
    sitruuna
  • 1.5 kpl
    sipulia
  • 1 prk
    (57/35 g) kapriksia
  • 0.5 kpl
    ruukkua timjamia
  • 1 pussi
    (180 g) isoja katkarapuja (pakaste)
  • 0.5 dl
    oliiviöljyä
  • 1 kpl
    + 0,5 tl hienoa merisuolaa
  • Sahramiaioli
  • 0.3 pussia
    (n. 0,2 g) sahramia
  • 2 dl
    majoneesia
  • 1.5 kpl
    valkosipulinkynttä
  • 1 tl
    kuumaa vettä
  • Lisäksi
  • 6 palaa
    foliota
  • 6 palaa
    leivinpaperia
 

Ohjeet

Tee aioli. Sekoita sahrami ja kuuma vesi kulhossa. Kuori ja murskaa valkosipulit. Sekoita aiolin ainekset keskenään. Laita jääkaappiin maustumaan.

Poista lohesta rasva ja mahdolliset ruodot. Leikkaa se nahattomaksi ja kuuteen palaan. Ripottele paloille 1 tl suolaa ja ½ tl mustapippuria. Halkaise fenkoli, poista kova kanta ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Pese ja viipaloi tomaatit ja sitruuna. Kuori ja viipaloi sipuli.

Leikkaa foliosta neliöitä (40 cm) ja niiden päälle leivinpaperista hieman pienemmät palat. Lado kunkin paperin keskelle kasviksia, kapriksia ja timjamia. Lisää jäiset katkaravut ja pirskota öljyä päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää sitruunat ja lohet. Sulje nyytit hyvin ja kypsennä grillissä keskilämmöllä tai 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Viimeistele annos tuoreella timjamilla. Tarjoa lisäksi sahramiaiolia ja patonkia tai salaattia.