Lohi-perunapiirakka
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

uuniruoka, pääruoka, gluteeniton, omenaton, pähkinätön, sitrukseton, sokeriton, alkuruoka, sisältää maitoa, sisältää viljaa, sisältää kalaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, suolainen, sisältää vehnää, hiilihydraattipitoinen, proteiinipitoinen

Lohi-perunapiirakka

4 annosta

 

Keitetyt perunat tekevät lohipiirakasta mehevän ja ruokaisan.

Lisää

Ainesosat

  • Pohja
  • 2 dl
    vehnäjauhoja
  • 1.5 dl
    ruisjauhoja
  • 150 g
    margariinia tai voita
  • 0.5 dl
    kylmää vettä
  • 0.2 tl
    suolaa
  • Täyte
  • 2 kpl
    kananmunaa
  • 200 g
    kylmäsavulohta
  • 1 kpl
    ruukku tilliä
  • 4 kpl
    keitettyä perunaa
  • 2 dl
    ruokakermaa
  • 0.2 tl
    (1/4 tl) mustapippuria
  • 1 dl
    juustoraastetta
 

Ohjeet

Nypi rasva jauho-suolaseokseen. Lisää vesi nopeasti sekoittaen. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä kylmässä vähintään 2 tuntia. Viipaloi perunat, leikkaa lohi suikaleiksi. Silppua tilli. Sekoita munat kermaan, mausta pippurilla. Kauli taikina vuoan (halk. n. 24 cm) kokoiseksi levyksi. Painele levy vuokaan ja reunoille. Pistele pohja ja esikypsennä sitä 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Levitä lohi, tilli, perunaviipaleet ja juusto pohjan päälle. Kaada päälle muna-kermaseos. Kypsennä noin 20 minuuttia.