Lohi-purjopiirakka
Tykkäämiset
15 6
Osuvuus
94%


Muut luokittelutiedot

pääruoka, välipala, uunissa, kalaa, leivonnaiset, suolaiset leivonaiset, keskitaso, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää kalaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää soijaa, sisältää laktoosia

Lohi-purjopiirakka

4:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • Pohja
  • 2 dl
    vehnäjauhoja
  • 3 rkl
    kylmää vettä
  • 0.5 tl
    leivinjauhetta
  • 100 g
    margariinia
  • 0.5 tl
    suolaa
  • Täyte
  • 1
    purjo (300 g)
  • 1 rkl
    öljyä
  • 1 dl
    ranskankermaa
  • 1 dl
    ruokakermaa
  • 2
    kananmunaa
  • 2 rkl
    hienonnettua tilliä
  • 150 g
    kylmäsavulohta
  • 0 ripaus
    mustapippuria
  • 0 ripaus
    suolaa
 

Ohjeet

Pohja:

Sekoita pohjaa varten margariini, jauhot suola ja leivinjauhe. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina nopeasti sekaisin. Taputtele taikina piirasvuoan tai irtopohjaisen vuoan (halkaisija noin 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pane vuoka jääkaappiin siksi aikaa kun valmistelet täytettä.

Täyte:

Suikaloi lohi. Halkaise ja huuhdo purjo ja leikkaa renkaiksi. Kuullota purjoa öljytilkassa pannussa muutama minuutti. Hienonna tilli. Vatkaa kananmunat, ranskankerma ja ruokakerma sekaisin. Sekoita joukkoon tilli ja suolaa ja pippuria. Levitä kalasuikaleet ja purjo piiraspohjalle. Kaada päälle muna-kermaseos. Kypsennä piirasta 200-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin puoli tuntia.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA