Tallennettavan ostoslistan nimi:
Haluatko varmasti tyhjentää koko ostoslistan?


Muut luokittelutiedot
Ainesosat
- Pohja
-
2 dlvehnäjauhoja
-
3 rklkylmää vettä
-
0.5 tlleivinjauhetta
-
100 gmargariinia
-
0.5 tlsuolaa
- Täyte
-
1purjo (300 g)
-
1 rklöljyä
-
1 dlranskankermaa
-
1 dlruokakermaa
-
2kananmunaa
-
2 rklhienonnettua tilliä
-
150 gkylmäsavulohta
-
0 ripausmustapippuria
-
0 ripaussuolaa
Ohjeet
Sekoita pohjaa varten margariini, jauhot suola ja leivinjauhe. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina nopeasti sekaisin. Taputtele taikina piirasvuoan tai irtopohjaisen vuoan (halkaisija noin 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pane vuoka jääkaappiin siksi aikaa kun valmistelet täytettä.
Suikaloi lohi. Halkaise ja huuhdo purjo ja leikkaa renkaiksi. Kuullota purjoa öljytilkassa pannussa muutama minuutti. Hienonna tilli. Vatkaa kananmunat, ranskankerma ja ruokakerma sekaisin. Sekoita joukkoon tilli ja suolaa ja pippuria. Levitä kalasuikaleet ja purjo piiraspohjalle. Kaada päälle muna-kermaseos. Kypsennä piirasta 200-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin puoli tuntia.
© SOK viestintä ja julkaisut