Lohikakku
Tykkäämiset
7 4
Osuvuus
86%


Muut luokittelutiedot

alkuruoka, välipala, vaikea, leivonnaiset, kalaa, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää kalaa, sisältää gluteenia, sisältää laktoosia, sisältää maitoa, sisältää sitrusta

Lohikakku

10:lle hengelle
Vaikea

Lisää

Ainesosat

  • 3
    pyöreää tummaa leipää
  • 3
    pyöreää rieskaa
  • Kostutukseen
  • 1.5 dl
    kala- tai kasvislientä tai maitoa
  • Täyte 1
  • 0
    sitruunapippuria
  • 1 dl
    kevytmajoneesia
  • 2 rkl
    sitruunamehua
  • 250 g
    kylmäsavulohta
  • 2 rkl
    silputtua tilliä
  • Täyte 2
  • 25 g
    voita tai margariinia
  • 0.5 dl
    persiljaa silputtuna
  • 0.5 dl
    tilliä silputtuna
  • Täyte 3
  • 2 rkl
    silputtua ruohosipulia
  • 1 dl
    kevytranskankermaa
  • 100 g
    kirjolohen mätiä
  • Päälle
  • 1.5 dl
    tummia kivettömiä oliiveja tai kapriksia
  • 1 rkl
    silputtua ruohosipulia
  • 200 g
    graavilohta ohuina siivuina
  • 200 g
    kirjolohenmätiä
  • Reunoille
  • 200 g
    tuorejuustoa, esim. valkosipulilla maustettua
  • 1 rkl
    kevytranskankermaa
 

Ohjeet

Sekoita hienonnetut täyteaineet keskenään ja levitä täytteet vuorotellen kostutettujen leipien väliin. Kokoa kakku, kääri se kelmuun ja aseta päälle paino. Pane kakku kylmään seuraavaan päivään. Notkista tuorejuusto ranskankermalla ja levitä seos tasaisesti kakun reunoille. Aseta kakun pinnalle graavilohisiivut ja niiden päälle raidoiksi mäti ja puolitetut oliivit tai kaprikset.