Lohikeitto ja ruisleipäkrutongit
Tykkäämiset
20 1
Osuvuus
95%


Muut luokittelutiedot

pääruoka, keittämällä, tulinen, kalaa, keitto, edullinen, sisältää viljaa, sisältää kalaa, sisältää gluteenia, sisältää laktoosia, sisältää maitoa

Lohikeitto ja ruisleipäkrutongit

4:lle hengelle

Lisää

Ainesosat

  • 0 ripaus
    rouhittua mustapippuria
  • 1
    purjo
  • 1 l
    vähäsuolaista kasvislientä (kuutiosta tai fondista)
  • 1
    ruukku tilliä
  • 2 dl
    maitoa
  • 2 dl
    kermaa
  • 3
    porkkanaa
  • 700 g
    varhaisperunaa
  • 500 g
    lohifileetä
  • 0.5 tl
    suolaa
  • Päälle
  • 1 rkl
    öljyä tai margariinia
  • 4 viipaletta
    ruisleipää
 

Ohjeet

Kuori ja paloittele porkkanat. Pese perunat hyvin ja paloittele ne. Huuhtele ja suikaloi purjo. Siirrä paloitellut kasvikset kattilaan ja lisää kasvisliemi. Keitä kypsiksi keskilämmöllä ja kannen alla, noin 20 minuuttia. Poista lohifileestä nahka ja kuutioi kala. Lisää kalakuutiot liemeen ja keitä muutaman minuutin ajan. Lisää kevytmaito ja kerma. Kiehauta keitto ja mausta lopuksi mustapippurilla, suolalla ja silputulla tillillä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Kuutioi ruisleipä. Kuumenna rasva pannussa ja paista siinä leipäkuutiot rapeiksi ja kauniin värisiksi. Viimeistele keittoannokset leipäkuutioilla.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA