Lohikeitto
Tykkäämiset
3 1
Osuvuus
80%


Muut luokittelutiedot

keitto, nopea, pääruoka, gluteeniton, laktoositon, maidoton, munaton, omenaton, pähkinätön, sitrukseton, sokeriton, suklaaton, vähälaktoosinen, helppo, sisältää kalaa, sisältää valkosipulia, sisältää mereneläviä, sisältää laktoosia

Lohikeitto

6 annosta
Nopea
Helppo

 

Täyteläinen lohikeitto, joka maistuu ruisleivän ja punaviininkin kanssa.

Lisää

Ainesosat

  • 8 kpl
    perunaa
  • 3 kpl
    porkkanaa
  • 2 kpl
    koskenlaskijajuustoa (voimakas)
  • 1 tl
    suola
  • 1 kpl
    lohifileetä
  • 200 g
    katkarapuja
  • 1 ruukku
    tilliä
  • 1 rkl
    öljyä
  • 1 rkl
    voita
  • 1 l
    vettä
 

Ohjeet

Kuori ja kuutioi perunat ja porkkanat. Kuori ja pienennä valkosipulit. Kirkasta öljyvoiseos kattilassa ja lisää siihen juurekset ja valkosipulinpalat. Sekoita välillä, jotta juurekset eivät ruskistu, ja jauha juureksille merisuolaa myllystä. Kiehauta vesi vedenkeittimessä ja lisää vesi kattilaan juuresten päälle. Anna kiehua kunnes perunat ja porkkanat ovat melkein kypsät (vajaa 10 minuuttia). Poista kiehumisen aikana lohifileestä ruodot ja jauha fileelle merisuolaa myllystä. Veistä fileestä isoja annospaloja siten, että kalan nahka ei tule mukaan. Jätä kalat vielä työlaudalle odottamaan. Paloittele juusto muutamaksi palaksi ja lisää kattilaan. Kun juusto on sulanut liemeen, lisää kalapalat ja sammuta virta liedestä, koska kalat kypsyvät kuumassa liemessä kannen alla riittävästi. Lisää lopuksi vielä sulatetut katkravut ja tilli. Keitto on valmis.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA