Lohilasagne
Tykkäämiset
5 5
Osuvuus
80%


Muut luokittelutiedot

pääruoka, keskitaso, uunissa, kalaa, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää kalaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää sitrusta

Lohilasagne

6:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 1 rkl
    öljyä
  • 2 l
    vettä
  • 250 g
    lasagnelevyjä
  • Tomaattikastike:
  • 1 prk
    valmista tomaattikastiketta
  • Kalatäyte:
  • 400 g
    lohifileetä
  • 400 g
    raejuustoa
  • 1
    kananmuna
  • 2 dl
    juustoraastetta
  • 0.2 tl
    mustapippurirouhetta
  • 150 g
    pakastepinaattia
  • 1 rkl
    sitruunamehua
  • 1 tl
    suolaa
  • Pinnalle:
  • 1 dl
    pinjansiemeniä
  • 2 dl
    juustoraastetta
 

Ohjeet

Keitä lasagnelevyt pehmeiksi vedessä. Lisää lopuksi veteen öljyä, etteivät levyt tartu toisiinsa kiinni. Valmista sillä aikaa kalatäyte. Poista lohesta nahka ja ruodot. Kuutioi kala. Sekoita raejuuston joukkoon kalapalat, kananmuna, sulanut pinaatti, juustoraaste, sitruunamehu, suola ja mustapippurirouhe. Kaada lasagnelevyt siivilään. Levitä uunivuoan pohjalle kerros tomaattikastiketta. Nosta lasagnelevyt kastikkeen päälle vuoan pohjalle vierekkäin. Annostele lohi-raejuustotäytettä levyjen päälle. Kaada seuraavaksi tomaattikastiketta. Nosta päälle uusi lasagnelevykerros ja tee uudet kerrokset kuten edellä, mutta jätä lasagnelevyt päällimmäisiksi. Ripottele pinnalle juustoraaste ja pinjansiemenet. Peitä ruoka foliolla ja paista lasagnea uunissa 175 asteessa n. 30 minuuttia. Poista folio ja kypsennä vielä n. 15 minuuttia. Anna seistä hetki ja tarjoile salaatin kanssa.