Lohimedaljongit
Tykkäämiset
129 77
Osuvuus
99%


Muut luokittelutiedot

pääruoka, keskitaso, pannulla, gluteeniton, kalaa, sisältää kalaa, sisältää sitrusta

Lohimedaljongit

4:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 0
    sitruunamehua
  • 0
    öljyä paistamiseen
  • 800 g
    nahallista lohifileetä
  • 0
    pippuria
  • 0
    suolaa
  • Kastike:
  • 400 g
    kevytranskankermaa
  • 1 dl
    tuoretta tilliä
  • 1 dl
    ruohosipulia
  • 1 tl
    juoksevaa hunajaa
  • 2 rkl
    kapriksia
  • 2 tl
    sinappia
  • 0.2 tl
    pippurisekoitusta
 

Ohjeet

Poista lohifileestä mahdolliset ruodot. Leikkaa fileestä terävällä veitsellä noin 3 cm:n levyinen viilto kalan nahkaan saakka. Leikkaa 3 cm:n päästä uusi viilto ja leikkaa myös nahka poikki, jotta pala irtoaa. Leikkaa samaan tapaan paloja fileestä. Käännä palat auki perhosen muotoon siten, että nahka jää alapuolelle. Mausta medaljongit suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla molemmin puolin. Paista kypsäksi rasvassa paistinpannulla muutaman minuutin ajan. Kypsennysaika riippuu kalan paksuudesta. Paista ensin avonainen puoli alaspäin, jotta medaljonki pysyy kasassa ja näyttää hyvältä vielä pöydässäkin. Valmista kastike. Hienonna tilli, ruohosipuli ja kaprikset. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarjoa lohi kastikkeen ja keitettyjen perunoiden kera.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA