Lohipatee
Tykkäämiset
1 3
Osuvuus
67%


Muut luokittelutiedot

välipala, leivonnaiset, kalaa, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää kalaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa

Lohipatee

8:lle hengelle

Lisää

Ainesosat

  • 1 rkl
    chilikastiketta
  • 2 dl
    kuohukermaa
  • 2 rkl
    perunajauhoa
  • 2 rkl
    hienonnettua tilliä
  • 0.2 tl
    jauhettua valkopippuria
  • 700 g
    lohi- tai kirjolohifileetä
  • 4
    munaa
  • 1 rkl
    tomaattisosetta
  • 1 tl
    suolaa
  • Väliin
  • 2 rkl
    hienonnettua tilliä
  • 100 g
    kylmäsavustettua kirjolohifileetä
  • Koristeeksi
  • 0
    tilliä
  • 50 g
    kylmäsavustettua kirjolohifileetä
 

Ohjeet

Nypi lohesta ruodot ja poista nahka. Leikkaa filee sentin levyisiksi viipaleiksi ja sen jälkeen leikkaa viipaleet paloiksi. Hienonna kala monitoimikoneessa suolan kanssa hienoksi. Lisää koneen käydessä munat yksitellen ja sen jälkeen muut ainekset. Sekoita tasaiseksi massaksi. Kaada puolet seoksesta leivinpaperilla vuorattuun reilun litran kokoiseen ja suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Hienonna kylmäsavulohi pieneksi silpuksi. Nostele hienonnettu kylmäsavulohi sekä tilli massan keskelle pateen "sydämeksi". Levitä päälle loppu massasta. Kypsennä patee uunipannussa vesihauteessa 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan, kunnes seos on kiinteytynyt. Koristele patee kylmäsavuruusukkeilla ja tillillä. Tarjoa puolukkakastikkeen kanssa.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA