Lohipiirakka
Tykkäämiset
7 5
Osuvuus
89%


Muut luokittelutiedot

välipala, keskitaso, uunissa, leivonnaiset, kalaa, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää kalaa, sisältää gluteenia, sisältää laktoosia, sisältää maitoa

Lohipiirakka

10:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 1 paketti
    (600 g) isoa lehtitaikinalevyä
  • Täyte:
  • 0
    suolaa ja rouhittua valkopippuria
  • 5 dl
    vettä
  • 1
    kalaliemikuutio
  • 1 dl
    hienonnettua tilliä
  • 3
    keitettyä munaa
  • 1.5 dl
    pitkäjyväistä riisiä
  • 100 g
    smetanaa
  • 300 g
    graavilohta ohuina viipaleina
  • Voiteluun:
  • 1
    kananmuna
 

Ohjeet

1. Sulata taikinalevy pakkauksen ohjeen mukaan. Valmista täyte. Keitä riisi kalaliemessä kypsäksi ja valuta huuhtomatta ylimääräinen neste pois. Kuori kovaksi keitetyt munat ja hienonna haarukalla. Sekoita riisin joukkoon hienonnetut munat, smetana ja mausteet. Anna seoksen jäähtyä täysin. 2. Jaa taikinalevy niin, että toinen osa on kaksi kertaa suurempi kuin toinen. 3. Nosta pienempi pala kaulimatta leivinpaperoidulle uunipellille. Levitä sille jäähtynyt riisiseos ja levitä päälle lomittain graavilohiviipaleet. Ripottele päälle hienonnettua, tuoretta tilliä. 4. Kauli hieman isompaa taikinapalaa jauhotetulla pöydällä ja nosta se piirakan päälle. Leikkaa ylimääräiset reunat koristeeksi ja taita levyn reunoja hieman pohjan alle. Koristele pinta ylimääräisillä taikinareunoilla tai leikkaa saksilla koristeita pinnalle. Voitele piirakan pinta munalla ja paista 225 asteessa uunin alaosassa noin 40 minuuttia. Peitä lopussa tarvittaessa, jottei pinta tummu liikaa. Tarjoile salaatin kanssa.