Lohipiirakka
Tykkäämiset
2 6
Osuvuus
75%


Muut luokittelutiedot

leivonnaiset, kalaa, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää kalaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää soijaa, sisältää laktoosia

Lohipiirakka

8:lle hengelle

Lisää

Ainesosat

  • Rahkavoitaikina
  • 250 g
    leivontamargariinia
  • 1 tl
    leivinjauhetta
  • 0.5 tl
    suolaa ja paprikaa
  • 4 dl
    vehnäjauhoja
  • 250 g
    maitorahkaa
  • Täyte
  • 1
    raaka muna
  • 1 paketti
    (noin 250 g) graavilohta tai savustettua lohta
  • 1 dl
    tillisilppua
  • 2.5
    keitettyä munaa
  • 4 dl
    keitettyä riisiä
  • Voiteluun
  • 0
    munaa
  • Pinnalle
  • 0
    unikon-, seesamin- tai auringonkukan siemeniä
 

Ohjeet

Sekoita leivinjauhe, suola ja paprika jauhoihin. Lisää huoneenlämmössä pehmennyt rasva nokareina. Sekoita ja lisää maitorahka. Sekoita edelleen kunnes taikina on tasaista. Nosta taikina jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi. Keitä riisit. Raakaa puuroriisiä tarvitset noin desilitran. Keitä erikseen munat (10 min). Jäähdytä ja valuta riisit ja lisää niiden joukkoon hienonnetut munat. Lisää raaka muna, joka sitoo täytteen yhteen. Kaaviloi taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi leivinpaperin päällä. Nosta levy papereineen pellille ja levitä sen toiselle puolelle täyte. Silppua päälle tilliä ja peitä pinta ohuilla lohiviipaleilla. Käännä toinen puoli taikinasta kanneksi ja nipistä reunat yhteen. Leikkaa ylimääräinen taikina pois ja tee siitä ristikoita piirakan pintaan. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele piirakka munalla ja koristele siemenillä. Kypsennä uunin alaosassa noin 30 minuuttia

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA