Tallennettavan ostoslistan nimi:
Haluatko varmasti tyhjentää koko ostoslistan?

Huom! Etelä-Suomen alueella voi tilauksissa ilmetä myöhästymisiä johtuen sääolosuhteista.

Muut luokittelutiedot
Ainesosat
- Rahkavoitaikina
-
250 gleivontamargariinia
-
1 tlleivinjauhetta
-
4 dlvehnäjauhoja
-
250 gmaitorahkaa
-
0.5 tlsuolaa ja paprikaa
- Täyte
-
1raaka muna
-
1 paketti(noin 250 g) graavilohta tai savustettua lohta
-
1 dltillisilppua
-
2.5keitettyä munaa
-
4 dlkeitettyä riisiä
- Voiteluun
-
0munaa
- Pinnalle
-
0unikon-, seesamin- tai auringonkukan siemeniä
Ohjeet
Sekoita leivinjauhe, suola ja paprika jauhoihin. Lisää huoneenlämmössä pehmennyt rasva nokareina. Sekoita ja lisää maitorahka. Sekoita edelleen kunnes taikina on tasaista. Nosta taikina jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi. Keitä riisit. Raakaa puuroriisiä tarvitset noin desilitran. Keitä erikseen munat (10 min). Jäähdytä ja valuta riisit ja lisää niiden joukkoon hienonnetut munat. Lisää raaka muna, joka sitoo täytteen yhteen. Kaaviloi taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi leivinpaperin päällä. Nosta levy papereineen pellille ja levitä sen toiselle puolelle täyte. Silppua päälle tilliä ja peitä pinta ohuilla lohiviipaleilla. Käännä toinen puoli taikinasta kanneksi ja nipistä reunat yhteen. Leikkaa ylimääräinen taikina pois ja tee siitä ristikoita piirakan pintaan. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele piirakka munalla ja koristele siemenillä. Kypsennä uunin alaosassa noin 30 minuuttia
© SOK viestintä ja julkaisut