Lohipiirakka
Tykkäämiset
13 3
Osuvuus
92%


Muut luokittelutiedot

välipala, keskitaso, uunissa, leivonnaiset, kalaa, sisältää viljaa, sisältää gluteenia, sisältää munaa, sisältää kalaa, sisältää maitoa, sisältää soijaa

Lohipiirakka

8:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • Kermaviilivoitaikina
  • 5 dl
    vehnäjauhoja
  • 150 g
    leivontamargariinia
  • 2 tl
    leivinjauhetta
  • 2 dl
    kermaviiliä
  • Täyte
  • 450 g
    lohta tai kirjolohta ruodottomina fileinä
  • 0.5 dl
    puuroriisiä
  • 3.5
    keitttyä munaa
  • 0.5 dl
    kermaa
  • 0
    nippu tilliä silputtuna
  • 0
    ripaus valkopippuria
  • 0
    vettä, suolaa
  • Voiteluun
  • 0
    munaa
 

Ohjeet

Sekoita kermaviilivoitaikinaan rasva ja jauhot sekä leivinjauhe. Lisää kermaviili ja sekoita taikina sileäksi, nosta kylmään puoleksi tunniksi ja kaaviloi. Valmistele täyte keittämällä riisit pakkauksen ohjeen mukaan. Keitä, kuori ja hienonna myös munat. Jäähdytä molemmat ja yhdistä. Lisää seokseen hiukan kermaa, tillisilppua ja valkopippuria. Kaaviloi taikina levyksi. Peitä puolet siitä riisiseoksella ja sen pinta kalafileekerroksella, paksulla tai ohuella makusi mukaan. Taita toinen puoli taikinaa päälle ja sulje piirakan reunat. Koristele pinta vetämällä siihen jälkiä haarukan piikeillä. Voitele piirakka munalla ja pistele haarukalla. Kypsennä uunin alaosassa 200 asteessa noin 40 minuuttia.