Lohisalaattikulho
Tykkäämiset
1 0
Osuvuus
67%


Muut luokittelutiedot

vähähiilihydraattinen, proteiinipitoinen, sisältää omenaa, sisältää sokeria, sisältää sitrusta, sisältää kalaa, sisältää viljaa, pähkinätön, munaton, maidoton, laktoositon, gluteeniton, pääruoka, salaatti

Lohisalaattikulho

4 annosta

 

Ruokaisan lohisalaatin voi tehdä lounasevääksi suoraan rasiaan.

Lisää

Ainesosat

  • 400 g
    lohifileetä
  • 1 dl
    kvinoaa
  • 0.5
    sitruunan mehu
  • 1 rkl
    oliiviöljyä
  • 1
    avokado
  • 1
    omena
  • 1
    punasipuli
  • 1 pussi
    salaattisekoitusta
  • 0.5 tl
    suolaa
  • 2 dl
    vettä
  • Etikkakurkut
  • 0.5
    kurkkua
  • 1 rkl
    väkiviinaetikkaa
  • 0.5 tl
    sokeria
  • 0.5 tl
    suolaa
  • Hernehummus
  • 1 pussi
    (200 g) pakasteherneitä
  • 0.5
    sitruunan mehu
  • 2 rkl
    tahinia eli seesamtahnaa
  • 0.5 tl
    jauhettua juustokuminaa
  • 2 rkl
    oliiviöljyä
 

Ohjeet

Huuhtele kvinoa siivilässä kuumalla vedellä. Keitä kannen alla noin 15 minuuttia. Valuta vesi kvinoasta. Sekoita joukkoon puolikkaan sitruunan mehu, öljy ja suola.

Valmista etikkakurkut. Vedä juustohöylällä kurkusta lastuja. Sekoita kulhossa mausteiden kanssa.

Valmista hernehummus. Keitä herneitä vähässä vedessä minuutti. Huuhtele siivilässä kylmällä vedellä. Siirrä teholeikkuriin muiden ainesten kanssa. Aja tahnaksi.

Leikkaa lohifileestä noin 1,5 cm:n paksuisia viipaleita. Paista viipaleet pannulla. Mausta kevyesti suolalla.

Halkaise avokado, poista kivi ja lusikoi hedelmäliha leikkuulaudalle. Paloittele avokado ja omena, viipaloi sipuli. Laita tarjoilukulhoihin salaattia ja asettele päälle loput ainekset.