Lohta ja uppomunia
Tykkäämiset
1 2
Osuvuus
67%


Muut luokittelutiedot

alkuruoka, välipala, vaikea, kalaa, sisältää munaa, sisältää kalaa, sisältää viljaa, sisältää gluteenia

Lohta ja uppomunia

4:lle hengelle
Vaikea

Lisää

Ainesosat

  • 250 g
    graavilohta
  • Uppomunat :
  • 1 l
    vettä
  • 4
    aivan tuoretta kananmunaa
  • 1 rkl
    hunaja-omenaviinietikkaa tai
  • 2 tl
    väkiviinaetikkaa
  • Lisäksi :
  • 0
    ruohosipuli- tai purjosilppua
  • 2 dl
    kirjolohen mätiä
  • 0
    voissa paistettuja jälkiuunileivän paloja
  • 0
    ripaus merisuolaa ja mustapippuria
 

Ohjeet

Asettele graavilohi viipaleina vadin molempiin päihin. Nosta keskelle maustettu mäti astiassa. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää etikka. Riko muna kerrallaan kahvikuppiin ja kaada siitä nopeasti pinnan läheltä kipaten poreilevaan veteen. Kokoa valkuainen keltuaisen ympärille kauhalla ja keitä munaa 3-4 minuuttia. Nosta muna reikäkauhalla kattilasta ja laske kylmään vesiastiaan. Jäähdytä ja nosta taas valutettuna tarjoiluvadille. Tee näin muna kerrallaan, kunnes olet hyydyttänyt kaikki. Ripottele munien päälle hiukan suolaa tai valuta pintaan voisulaa. Paista paistinpannussa voissa molemmin puolin ruskeiksi ohuita jälkiuunileivän tai perunalimpun viipaleita ja tarjoa lohen lisänä. Koristele vati vihreällä sipulisilpulla.