Luumuhyytelöity broilerinmaksapatee
Tykkäämiset
0 3
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

alkuruoka, välipala, vaikea, uunissa, kana, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää pähkinöitä, sisältää nautaa, sisältää kanaa, sisältää lihaa, sisältää sikaa

Luumuhyytelöity broilerinmaksapatee

2:lle hengelle
Vaikea

Lisää

Ainesosat

  • 400 g
    broilerinmaksaa
  • 1
    sipuli
  • 1
    valkosipulin kynsi
  • 2
    munaa
  • 2 dl
    kermaa
  • 2 rkl
    konjakkia tai brandya
  • 0.2 tl
    jauhettua muskottipähkinää
  • 3 rkl
    mustaherukkahyytelöä
  • 0.5 tl
    jauhettua neilikkaa
  • 0.5 tl
    meiramia
  • 170 g
    pekonia
  • 0.5 tl
    suolaa
  • Pinnalle:
  • 1 dl
    luumuja
  • 2 dl
    lihalientä
  • 2
    liivatetta
 

Ohjeet

Sulata maksa hitaasti jääkaapissa. Valuta huolellisesti ja poista tarvittaessa kalvot. Pilko sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota voissa hetken aikaa pannulla ja mausta sipuliseos. Anna jäähtyä. Hienonna tehosekoittimessa maksa, pekoni ja maustettu sipuliseos. Lisää koneen käydessä munat, kerma, mustaherukkahyytelö ja konjakki tai brandy. Kaada massa kahteen noin 1/2 l vetoiseen voideltuun vuokaan ja peitä vuoat huolellisesti foliolla. Kypsennä vesihauteessa 175 asteessa noin 1 h, kunnes patee on kiinteää. Anna pateiden jäähtyä ja vetäytyä seuraavaan päivään ennen koristelua. Liota liivatteita kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kuumenna lihaliemi ja liuota liivatteet kuumaan lihaliemeen. Asettele luumut pateen pinnalle lomittain ja nostele lusikalla liivateseosta niiden päälle. Anna hyytyä kylmässä

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA