Maa-artisokkakeitto ja ilmakuivattua serrano-kinkk
Tykkäämiset
4 1
Osuvuus
75%


Muut luokittelutiedot

keitto, kasvisruoka, keskitaso, munaton, omenaton, pähkinätön, sitrukseton, suklaaton, sisältää viljaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää sikaa, sisältää kanaa, sisältää lihaa, sisältää soijaa

Maa-artisokkakeitto ja ilmakuivattua serrano-kinkk

4:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 6 kpl
    serrano-kinkkusiivua
  • 5 dl
    Flora ruoka 15 %
  • 1 rkl
    Flora Culinessea
  • 2 kpl
    salottisipulia
  • 2 rkl
    Knorr Kanafondia
  • 3 dl
    valkoviiniä
  • 500 g
    maa-artisokkaa
  • 1 tl
    rouhittua mustapippuria
  • 1 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Kuori salottisipulit sekä maa-artisokat ja paloittele ne. Kuullota sipulit keskilämmöllä Flora Culinessessa. Kun sipulit ovat kuullottuneet hetken ruskistumatta, lisää joukkoon maa-artisokat. Kuullota niitä 3-5 minuuttia. Kaada päälle valkoviini ja keitä kokoon, kunnes nesteestä on jäljellä puolet. Lisää joukkoon Flora ruoka sekä kanafondi ja anna kiehua 15 minuuttia. Sekoita keitto sauvasekoittimella sileäksi. Mausta keitto suolalla sekä pippurilla ja tarjoa kuivatun serrano-kinkun kanssa.

Serrano-kinkku: Kuivaa serrano-kinkkua uunissa 100 °C:n lämpötilassa noin 20 minuuttia.

Idea! Maa-artisokat eivät värjäydy, kun laitat ne sitruunavedellä täytettyyn kulhoon.

Idea! Tilkka oliivi tai tryffeliöljyä nostaa keiton uudelle tasolle!