Maa-artisokkakeitto
Tykkäämiset
3 1
Osuvuus
80%


Muut luokittelutiedot

alkuruoka, pääruoka, keittämällä, keitto, kasvisruoka, sisältää maitoa

Maa-artisokkakeitto

4:lle hengelle

 

Pehmeän samettinen maa-artisokkakeitto maistuu alkupalana tai kevyenä ateriana miedosti valkosipulilla maustetussa öljyssä paahdettujen patonkiviipaleitten kanssa. Lisää keittoon halutessasi kermaa tai smetanaa.

Lisää

Ainesosat

  • 0
    sokeria
  • 0
    (1 dl kermaa tai smetanaa)
  • 0
    (tuoretta minttua)
  • 1 kg
    maa-artisokkia
  • 0.2 tl
    valko- tai mustapiipuria
  • 0
    5 cm:n pala vihreää purjoa
  • 0
    vettäjasuolaa
  • 2 rkl
    Maizena-suurustetta vaaleille kastikkeille ja keitoille tai tilkka vettä ja 1/2 rkl maissitärkkelystä
 

Ohjeet

Kuori ja paloittele maa-artisokat kattilaan. Lisää sen verran vettä, että ne peittyvät ja ripaus suolaa. Keitä artisokat pehmeiksi ja lisää joukkoon keittämisen loppuvaiheessa halkaistu ja huuhdottu pala purjoa. Soseuta maa-artisokat ja purjopala keitinliemineen. Kuumenna sose uudestaan kiehuvaksi ja lisää tarpeen mukaan vettä. Suurusta, mausta ja tarjoa sellaisenaan tai vaikka pannussa miedosti valkosipulilla maustetussa öljyssä paahdettujen patonkiviipaleitten kanssa. Maa-artisokkakeitto on ilman vihreää purjoa väriltään harmaata, mutta maultaan erittäin hyvää. Lisää vihreyttä saat minttusilpusta.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA