Maailman paras maksakastike
Tykkäämiset
4 1
Osuvuus
86%


Muut luokittelutiedot

kastikkeet, pataruoka, pääruoka, laktoositon, vähälaktoosinen, helppo, kohtuuajassa, suomalainen, sisältää gluteenia, sisältää lihaa, rasvainen, sisältää nautaa, sisältää vehnää

Maailman paras maksakastike

3 annosta
Kohtuuajassa
Helppo

 

pehmeä, murea, pikkaisen makea mutta ennen kaikkea maukas. Tämän ohjeen mukaan äiti sen aina tekee ja sai 4 ipanaa rakastamaan maksakastiketta. Normaalisti maksaa ei hauduteta mutta tässä ohjeessa sitä nimenomaan haudutetaan!

Lisää

Ainesosat

  • 600 g
    naudan maksaa
  • 2 kpl
    porkkanaa
  • 2 kpl
    sipulia
  • 1.5 dl
    vehnäjauhoa
  • 100 g
    voita
  • 0.5 tl
    maustepippuri
  • 3 kpl
    laakerinlehteä
  • 1 tl
    häränliha fondia
  • rl
    rypsiöljyä paistamiseen
  • 0.5 tl
    mustapippuri
  • 1 L
    vesi
  • 5 g
    suolaa
 

Ohjeet

en ole koskaan mitannut aineksia joten määrät ovat suuntaa antavia. oma maku-aisti ratkaisee!

Laita valurautapannu lämpenemään..

Poista huoneenlämpöisestä maksasta kalvo ja viipaloi se reiluihin kuutioihin. kalvon saa helpoiten pois työntämällä peukalon kalvon alle ja vetämällä.

viipaloi porkkanat ja sipulit

sekoita vehnäjauhot ja mausteet

heitä maksapalat jauhoseokseen

kun pannu on kuuma niin laita voita ja rypsiöljyä pannuun ja ruskista vehnäjuhoiset maksapalat

kun maksat on paistettu niin heitä pannulle lisää öljyä sekä viipaloidut sipulit ja porkkanat ja kuullota ne kunnolla

laita paistetut tuotteet kattilaan odottamaan

loput vehnäjauhot ruskista valurautapannulla koko ajan sekoittaen ja kun jauhot ovat kullanruskeat lisää nokare voita ja sekoita vispilän avulla. Kun voi on sulannut niin kaada hitaasti vettä joukkoon kunnes ruskea kastike on saanut kastikemaisen koostumuksen.

Kaada ruskeakastike paistettujen tuotteiden päälle. voit lisätä tilkka vettä jos kastiketta on kovin vähän. kastikkeen tulee peittää juuri ja juuri kattilan sisällön.

lisää joukkoon fondi ja laakerinlehdet

anna hautua hiljalleen puolisen tuntia kunnes porkkanat ovat pehmeitä

tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria

tarjoile perunavoin kera!