Tallennettavan ostoslistan nimi:
Haluatko varmasti tyhjentää koko ostoslistan?


Muut luokittelutiedot
Maailman paras maksakastike
3 annosta
Kohtuuajassa
Helppo
” pehmeä, murea, pikkaisen makea mutta ennen kaikkea maukas. Tämän ohjeen mukaan äiti sen aina tekee ja sai 4 ipanaa rakastamaan maksakastiketta. Normaalisti maksaa ei hauduteta mutta tässä ohjeessa sitä nimenomaan haudutetaan!
Ainesosat
-
600 gnaudan maksaa
-
2 kplporkkanaa
-
2 kplsipulia
-
1.5 dlvehnäjauhoa
-
100 gvoita
-
0.5 tlmaustepippuri
-
3 kpllaakerinlehteä
-
1 tlhäränliha fondia
-
rlrypsiöljyä paistamiseen
-
0.5 tlmustapippuri
-
1 Lvesi
-
5 gsuolaa
Ohjeet
en ole koskaan mitannut aineksia joten määrät ovat suuntaa antavia. oma maku-aisti ratkaisee!
Laita valurautapannu lämpenemään..
Poista huoneenlämpöisestä maksasta kalvo ja viipaloi se reiluihin kuutioihin. kalvon saa helpoiten pois työntämällä peukalon kalvon alle ja vetämällä.
viipaloi porkkanat ja sipulit
sekoita vehnäjauhot ja mausteet
heitä maksapalat jauhoseokseen
kun pannu on kuuma niin laita voita ja rypsiöljyä pannuun ja ruskista vehnäjuhoiset maksapalat
kun maksat on paistettu niin heitä pannulle lisää öljyä sekä viipaloidut sipulit ja porkkanat ja kuullota ne kunnolla
laita paistetut tuotteet kattilaan odottamaan
loput vehnäjauhot ruskista valurautapannulla koko ajan sekoittaen ja kun jauhot ovat kullanruskeat lisää nokare voita ja sekoita vispilän avulla. Kun voi on sulannut niin kaada hitaasti vettä joukkoon kunnes ruskea kastike on saanut kastikemaisen koostumuksen.
Kaada ruskeakastike paistettujen tuotteiden päälle. voit lisätä tilkka vettä jos kastiketta on kovin vähän. kastikkeen tulee peittää juuri ja juuri kattilan sisällön.
lisää joukkoon fondi ja laakerinlehdet
anna hautua hiljalleen puolisen tuntia kunnes porkkanat ovat pehmeitä
tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria
tarjoile perunavoin kera!