Maalaisranskalaiset
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

translation missing: fi.recipetag_lokakuun_reseptit, vegaaninen, hiilihydraattipitoinen, suolainen, rasvainen, kasvisruoka, lisäkkeet, vähälaktoosinen, suklaaton, sokeriton, sitrukseton, pähkinätön, omenaton, munaton, maidoton, laktoositon, gluteeniton, paistokset

Maalaisranskalaiset

4 annosta

 

Itse tehden syntyy hyviä päältä rapeita ja sisältä pehmeitä ranskanperunoita. Valitse ranskalaisiin yleisperunalajike. Maalaisrankalaiset ovat tavallisia ranskalaisia paksumpia ja myös mehevämpiä.

Lisää

Ainesosat

  • 1 kg
    perunoita
  • 2 l
    vettä
  • 1 rkl
    suolaa
  • Friteeraukseen
  • 7 dl
    rypsi- tai rapsiöljyä
  • Mausteeksi
  • 1
    suolaa
 

Ohjeet

Käytä ranskanperunoiden valmistukseen korkeaa, paksupohjaista, kannella varustettua kattilaa tai pataa. Käytä myös lämpömittaria öljyn lämpötilan mittaamiseen. Kuumenna suolalla maustettu vesi kiehuvaksi. Leikkaa kuoritut perunat tasakokoisiksi 2 cm:n paksuisiksi tangoiksi. Keitä perunoita noin 9 minuuttia. Perunat eivät saa päästä halkeilemaan. Ota perunat vedestä reikäkauhalla ja pane kuivumaan talouspaperin päälle 15 minuutiksi. Kuivaa kattila hyvin täysin kuivaksi. Kuumenna öljy kattilassa 160-asteiseksi. Kypsennä perunoita useassa erässä 3 minuuttia. Anna taas kuivua talouspaperin päällä 15 minuuttia. Kuumenna öljy 180-asteiseksi ja paista perunat rapeiksi ja kullanruskeiksi. Anna perunoiden valua hetki paperin päällä ja mausta ne suolalla.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA