Maisemakahvilan raparperipiirakka
Tykkäämiset
3 0
Osuvuus
80%


Muut luokittelutiedot

kohtuuajassa, jälkiruoka, helppo, makeat leivonnaiset, leivonnaiset

Maisemakahvilan raparperipiirakka

1 kappaletta
Kohtuuajassa
Helppo

 

Maisemakahvilan raparperipiirakan reseptin antoi Hämeenkyrön maisemakahvilan emäntä Katariina Pylsy. https://kotiliesi.fi/resepti/maisemakahvilan-raparperipiirakka/

Lisää

Ainesosat

  • Maisemakahvilan raparperipiirakan muruseos
  • 8 dl
    vehnäjauhoja
  • 3 dl
    sokeria
  • 2 tl
    leivinjauhetta
  • 2 tl
    ruokasoodaa
  • 2 tl
    vaniljasokeria
  • 250 g
    voisulaa
  • Pohjataikina
  • 0.6 kpl
    muruseoksesta
  • 2 dl
    piimää
  • 1 kpl
    kananmunaa
  • Täyte
  • 10 dl
    raparperipaloja
  • 500 g
    rahkaa
  • 2 dl
    sokeria
  • 2 kpl
    kananmunaa
  • 3 tl
    vaniljasokeria
  • Pinnalle
  • 0.4 kpl
    muruseoksesta
 

Ohjeet

1. Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula. Jaa seos kahteen eri kulhoon. Käytä 2/3 muruseoksesta pohjataikinaan. Jätä kolmannes pinnalle ripoteltavaksi. 2. Lisää pohjataikinaan keskenään sekoitetut piimä ja kananmuna. Levitä seos leivinpaperilla peitetylle uunipannulle. 3. Ripottele pohjataikinan päälle noin litra raparperi- tai omenapaloja, myös marjat kuten mustikka, puolukka, karviaiset tai herukat käyvät. 4. Sekoita rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri. Kaada seos piirakan päälle. Ripottele lopuksi muruseosta pinnalle ja paista raparperipiirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Tarjoa Maisemakahvilan raparperipiirakan kanssa vaniljakastiketta tai jäätelöä. VINKKI: Toisen maitorahkan voi korvata sitruuna- tai omenakanelirahkalla.