Makkarakeitto
Tykkäämiset
8 6
Osuvuus
89%


Muut luokittelutiedot

varaa aikaa, alkuruokia ja klassikoita, keitto, makkarat, sisältää gluteenia, sisältää nautaa, sisältää lihaa

Makkarakeitto

5:lle hengelle
Varaa aikaa

Lisää

Ainesosat

  • (suolaa)
  • 2.2 l
    vettä
  • 6
    keskikokoista perunaa
  • 400 g
    HK Sinistä lenkkimakkaraa
  • 1
    iso sipuli
  • 1 ruukku
    tilliä, persiljaa tai basilikaa
  • 1 dl
    ketsuppia tai 70 g tomaattipyreetä
  • 2
    varsisellerin vartta
  • 2
    laakerinlehteä
  • 2
    tähtianista
  • 2
    liha-, tai kasvisliemikuutiota
  • 3
    keskikokoista porkkanaa
  • 150 g
    juuriselleriä
 

Ohjeet

Kuori ja kuutioi porkkanat, perunat ja juuriselleri.

Viipaloi ohuelti varsiselleri, silppua sipuli. Mittaa kattilaan vesi, lisää joukkoon edellä mainitut ainekset, sekä liemikuutiot, laakerinlehdet ja tähtianikset.

Anna kiehua hiljalleen, kunnes juurekset tuntuvat melkein kypsiltä.Lisää joukkoon kuutioitu makkara, ketsuppi tai tomaattipyree, kuumenna.Lisää lopuksi joukkoon silputtua yrttiä.

Tarkista maku.Lisää tarvittaessa suolaa.