Maksapasteijakiekot
Tykkäämiset
2 3
Osuvuus
67%


Muut luokittelutiedot

aamiainen / välipala, välipala, keskitaso, uunissa, leivonnaiset, liha, sisältää viljaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää pähkinöitä, sisältää sikaa, sisältää lihaa

Maksapasteijakiekot

30:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 500 g
    lehtitaikinalevyjä
  • Täyte:
  • 0
    3/4 dl puolukkahilloa
  • 3 rkl
    puolukoita
  • 100 g
    pehmeää maksapasteijaa
  • 0
    ruohosipulia
 

Ohjeet

Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli palat hiukan ohuemmiksi ja leveämmiksi paloiksi. Painele noin 4 cm halkaisijaltaan olevalla pyöreällä muotilla pyöreitä kiekkoja. Ota puolista kiekoista pienemmällä muotilla esim. korkilla painamalla keskusta pois. Nosta taikinarenkaat kokonaisen kiekon päälle taikinareunuksiksi. Siirrä ne leivinpaperoidulle pellille ja aseta toinen leivinpaperi niiden päälle. Aseta paperin päälle molempiin päihin painoksi teräksiset veitset. Paperi estää leivonnaisia kohoamasta liikaa. Paista 225 asteessa 10-12 minuuttia. Anna niiden jäähtyä. Täytä pasteijat vajaalla teelusikallisella puolukkahilloa ja pursota tai nostele lusikalla pehmeää maksapasteijaa hillon päälle. Koristele kokonaisilla puolukoilla ja hienonnetulla ruohosipulilla.