Alepa Kauppakassi kerää itsenäisyyspäivän alla sekä su-ma (4.-5.12) sekä ti-ke (6.-7.12.) väliset yöt. Tämän takia tilausten muokkaaminen täytyy tehdä viimeistään toimituspäivää edeltävänä iltana.
Mallasleipä
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

translation missing: fi.recipetag_joulukuun_reseptit, sisältää vehnää, sisältää gluteenia, sisältää viljaa, sitrukseton, pähkinätön, omenaton, munaton, maidoton, pääruoka, suolaiset leivonaiset, leivonnaiset

Mallasleipä

4 annosta

 

Makeahko leipä sopii kaikkien jouluruokien kanssa.

Lisää

Ainesosat

  • 1 dl
    ruisrouheita
  • 1 dl
    kaljamaltaita
  • 1.5 tl
    suolaa
  • 3 dl
    tummaa olutta
  • 5 dl
    vehnäjauhoja
  • 1 rkl
    kuivahiivaa
  • 2 tl
    pomeranssinkuorta
  • 1 dl
    puolukkahilloa
  • 2 rkl
    rypsiöljyä
  • Voiteluun
  • 2 rkl
    siirappia ja vettä
 

Ohjeet

Mittaa kulhoon ruisrouhe, maltaat ja suola. Kiehauta 2 dl olutta ja sekoita kulhoon. Anna seoksen turvota reilun tunnin ajan. Lämmitä loppu olut kädenlämpöiseksi ja lisää seokseen. Sekoita joukkoon hiiva, pomeranssinkuori ja puolet jauhoista. Lisää hillo, öljy ja loput jauhot. Alusta taikinaksi. Anna kohota lämpimässä peitettynä tunnin ajan. Muotoile leipä jauhotetulla pöydällä ja nosta leivinpaperoidulle pellille. Anna kohota lämpimässä peitettynä 40 minuuttia. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Sivele leipä siirappi-vesisseoksella. Siirrä uuniin ja alenna lämpötila 200 asteeseen. Paista 30–35 minuuttia. Sivele paiston loppuvaiheessa siirappi-vesiseoksella.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA