Mamman paras bolognese
Tykkäämiset
13 2
Osuvuus
94%


Muut luokittelutiedot

pääruoka, keskitaso, pannulla, pasta, munaton, liha, sisältää viljaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää nautaa, sisältää lihaa, sisältää sikaa

Mamman paras bolognese

4:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 0
    mustapippuria
  • 0
    tuoretta basilikaa
  • 1
    porkkana
  • 1 rkl
    öljyä tai margariinia
  • 1 tl
    vehnäjauhoja
  • 1
    sipuli
  • 1 dl
    punaviiniä
  • 1 prk
    tomaattimurskaa
  • 2 dl
    lihalientä
  • 0.5
    laakerinlehteä
  • 0.5 dl
    kermaa
  • 4 rkl
    tomaattisosetta
  • 100 g
    juuriselleriä
  • 50 g
    pekonia
  • 500 g
    jauhelihaa
  • 0.5 tl
    timjamia
  • 0
    suolaa
 

Ohjeet

Suikaloi pekoni. Kuori porkkana ja selleri ja raasta karkeaksi raasteeksi. Hienonna sipuli. Käristä pekoni padassa. Lisää jauheliha. Jos pekonista ei irtoa tarpeeksi rasvaa, lisää hiukan öljyä tai margariinia. Lisää hetken kuluttua porkkana- ja selleriraaste sekä sipulisilppu. Kääntele seosta padassa hetken aikaa. Lisää vehnäjauhot, lihaliemi, viini, tomaattisose ja tomaattimurska. Lisää mausteet ja kuumenna kiehuvaksi. Hauduta kastiketta kannen alla miedolla lämmöllä ainakin tunti. Mausta tulee täyteläinen vain pitkään hauduttamalla. Lisää kerma ja silputtu basilika ja tarkista kastikkeen maku. Tarjoa pastan ja juustoraasteen kanssa.