Mandariini-pistaasipiiras
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

sisältää sokeria, sisältää sitrusta, sisältää munaa, sisältää pähkinöitä, sisältää viljaa, sisältää maitoa, jälkiruoka, suklaaton, omenaton, gluteeniton, makeat leivonnaiset, leivonnaiset

Mandariini-pistaasipiiras

8:lle hengelle

 

Mandariinipiiraassa yhdistyvät kondensoidusta maidosta ja tuoreesta mandariinin mehusta tehty makea täyte, rapea keksipohja ja suolaiset pistaasipähkinät.

Lisää

Ainesosat

  • Pohja
  • 175 g
    kaurakeksejä
  • 0.5 dl
    kuorittuja pistaasipähkinöitä
  • 75 dl
    margariinia
  • Täyte
  • 4 kpl
    mandariinia
  • 4 kpl
    kananmunan keltuaista
  • 1 prk
    (397 g) kondensoitua makeutettua maitoa
  • Pinnalle
  • 1 kpl
    mandariini
  • 0.5 dl
    kuorittuja pistaasipähkinöitä
  • 2 dl
    kuohu- tai vispikermaa
  • 1 rkl
    sokeria
 

Ohjeet

Voitele piirakkavuoka (halkaisija 20–24 cm) tai aseta leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Hienonna keksit. Kuori ja hienonna pistaasipähkinät. Sulata margariini. Sekoita pohjan ainekset. Painele seos vuoan pohjalle ja hieman reunoille. Esipaista pohjaa 8–10 minuuttia 175-asteisessa uunissa.

Purista mandariineista mehu. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Vispaa keltuaisten rakenne rikki. Sekoita joukkoon kondensoitu maito ja mandariinimehu. Valuta seos varovasti esipaistetun pohjan päälle.

Paista piirasta noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Siirrä jääkaappiin vähintään kuudeksi tunniksi, mieluiten yön yli. Piiras hyytyy loppuun jäähtyessään.

Kuori pistaasipähkinät ja rouhi ne. Vaahdota kerma ja sokeri. Lusikoi kermavaahto piiraan pinnalle. Koristele mandariinilla ja pistaasipähkinöillä.