Mandariini-valkosuklaamuffinit
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

kasvisruoka, jälkiruoka

Mandariini-valkosuklaamuffinit

12 kappaletta

 

Mehevät mandariinimuffinit maustetaan rouhitulla valkosuklaalla ja inkiväärillä. Kirpeän sitruunaisella kuorrutteella viimeistellyt muffinit katoavat hetkessä parempiin suihin.

Lisää

Ainesosat

  • 2 kpl
    mandariini
  • 100 g
    valkosuklaa
  • 100 g
    margariini
  • 3.5 dl
    vehnäjauho
  • 1 tl
    leivinjauhe
  • 1 tl
    jauhettu inkivääri
  • 3 kpl
    kananmuna
  • 2 dl
    sokeri
  • 2 dl
    tomusokeri
  • 2 rkl
    sitruunamehu
  • 12 kpl
    muffinivuoka
 

Ohjeet

1. Pese mandariinit lämpimällä vedellä ja raasta niiden kuori. Poista hedelmistä loppu kuori ja leikkaa mandariinit pieniksi kuutioiksi.

2. Rouhi valkosuklaa. Sulata margariini. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja inkivääri.

3. Säädä uuni 200 asteeseen. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää rasva, mandariinikuutiot ja kuoriraaste, valkosuklaa sekä jauhoseos. Sekoita nopeasti tasaiseksi.

4. Aseta paperiset muffinivuoat muffinipellille. Voit tehdä muffinit myös tavallisella uunipellillä. Laita tällöin kaksi vuokaa päällekkäin. Jaa taikina vuokiin ja kypsennä muffineita uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Varmista kypsyys työntämällä puinen cocktailtikku muffiniin. Muffinit ovat kypsiä, kun tikkuun ei tartu taikinaa. Anna muffinien jäähtyä.

5. Sekoita tomusokeri ja sitruunamehu kulhossa tasaiseksi. Valuta kuorrutus muffinien päälle.

© SOK