Mango-marenkitorttu
Tykkäämiset
1 0
Osuvuus
67%


Muut luokittelutiedot

uuniruoka, omenaton, pähkinätön, sokeriton, suklaaton, jälkiruoka, sisältää maitoa, sisältää viljaa, sisältää munaa, ranskalainen, sisältää gluteenia, sisältää sitrusta, sisältää vehnää

Mango-marenkitorttu

10:lle hengelle

 

Marenkinen mangotorttu on raikas kahvipöydän herkku tai jälkiruoka.

Lisää

Ainesosat

  • 400 g
    pakastemurotaikinaa
  • 1.5
    kypsää mangoa
  • 400 g
    säilykemangoa
  • 1 dl
    sitruunamehua
  • 1
    sitruunan raastettu kuori
  • 2 rkl
    maissitärkkelystä
  • 0.5 dl
    sokeria
  • 3
    keltuaista
  • 50 g
    voita
  • Marenki
  • 3
    valkuaista
  • 6 rkl
    sokeria
 

Ohjeet

Peitä irtopohjavuoan pohja (halk. 24-25 cm) leivinpaperilla. Kauli sulanut taikina vuoan pohjan ja reunat peittäväksi pyöreäksi levyksi. Painele levy vuokaan. Peitä taikinareunukset kaksinkertaisella foliokauluksella, ettei reuna valu paistamisen aikana. Kypsennä pohjaa 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Poista kaulus ja jatka kypsennystä vielä noin 10 minuuttia.

Soseuta säilykemango liemineen sauvasekoittimella. Kaada sose kattilaan. Lisää sitruunamehu ja kuoriraaste, maissitärkkelys, sokeri ja keltuaiset. Kuumenna seos hitaasti kiehuvaksi ja hauduta hiljalleen, kunnes sakenee kiisseliksi. Siirrä pois liedeltä. Lisää voi.

Kuori ja kuutioi mango. Lisää kiisseliin. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, lisää sokeri vähitellen samalla vatkaten. Lusikoi marenki kiisselin pinnalle. Paista 200-asteisessa uunissa kunnes marenki ruskistuu kevyesti.