Mangojuustokakku
Tykkäämiset
15 0
Osuvuus
93%


Muut luokittelutiedot

hiilihydraattipitoinen, sisältää vehnää, sisältää sokeria, sisältää sitrusta, sisältää gluteenia, kasvisruoka, amerikkalainen, sisältää munaa, sisältää viljaa, sisältää maitoa, jälkiruoka, suklaaton, sokeriton, pähkinätön, gluteeniton, makeat leivonnaiset, leivonnaiset

Mangojuustokakku

12 annosta

Lisää

Ainesosat

  • Pohja
  • 1 pak
    Wilhelmina-keksiä
  • 50 g
    Valio voita
  • Täyte
  • 2 tlk
    säilykemangoa
  • 1 tl
    raastettua limetinkuorta
  • 1 dl
    limettimehua
  • 1 rkl
    vaniljasokeria
  • 2 rasiaa
    Valio Viola® mango tuorejuustoa
  • 7
    liivatelehteä
  • 2
    valkuaista
  • 2 dl
    sokeria
  • 2 rkl
    Valio 3 hedelmän mehua
  • Kiille
  • 2 dl
    Valio 3 hedelmän mehua
  • 1 dl
    hyytelösokeria
  • Koristeluun
  • kotimaisia vadelmia
 

Ohjeet

Murskaa keksit esim. muovipussissa tai monitoimikoneella. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Vuoraa rengasvuoan pohja (Ø 24 cm) leivinpaperilla. Taputtele keksiseos sille.

Täyte: Valuta mangot hyvin. Soseuta mangot.

Kakkuun tarvitaan 1 - 2 limettiä niiden koosta ja mehukkuudesta riippuen. Pese ne kuumalla vedellä ja harjalla. Raasta pintakuori ohuelti. Purista 1/2 dl mehua. Yhdistä mangososeeseen limetinkuori ja -mehu, vaniljasokeri ja tuorejuusto. Sekoita hyvin.

Anna liivatelehtien pehmitä runsaassa, kylmässä vedessä 5 - 10 min.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi sähkövatkaimella esim. teräskulhossa. Lisää sokeri pieninä erinä vaahtoon ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kiiltävää ja kuohkeaa.

Purista liivatelehdistä vesi. Liuota ne kiehuvaan mehuun tai veteen. Kaada liivateseos koko ajan sekoittaen mangoseokseen.

Lisää lopuksi valkuais-sokerivaahto. Kaada täyte vuokaan. Peitä foliolla ja anna hyytyä mielellään yli yön.

Kiille: Kuumenna mehu kiehuvaksi. Lisää hyytelösokeri, sekoita ja kiehauta. Jäähdytä 3 - 4 min hiljalleen sekoittaen, jotta seos ei kuoretu. Kaada varoen kakun päälle.

Nosta kakku jääkaappiin. Kun kiille on hyytynyt kunnolla, irrota vuoan reunus ja laita kakku tarjolle. Koristele halutessasi esim. vadelmilla.

VINKKI

Jos pakastat kakun, suojaa vuoka hyvin alumiinifoliolla. Sulata jääkaapissa. Tee kiille vasta tarjoamispäivänä.

GLUTEENITON MANGOJUUSTOKAKKU

Korvaa ohjeen keksipohja seuraavalla seoksella: 150 - 160 g gluteenittomia digestive-keksejä (esim. Glutano Landtaler tai Semper) murennettuina + 75 g Valio voita sulatettuna + 1/4 dl sokeria. Valmista muuten samaan tapaan kuin tavallinen kakku.