Mangokakku
Tykkäämiset
11 4
Osuvuus
91%


Muut luokittelutiedot

leivonnaiset, keskitaso, omenaton, pähkinätön, suklaaton, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää sitrusta

Mangokakku

14:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 6 kpl
    liivatelehteä
  • 5 dl
    Flora vanillaa
  • 1 kpl
    sokerikakkupohja
  • 2 rkl
    sitruunanmehua
  • 3 rkl
    sokeri
  • 4 dl
    mangososetta
 

Ohjeet

Laita sokerikakku irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle, muotoile pohjaa tarvittaessa. Vaahdota Flora Vanilla vaahdoksi. Vatkaa joukkoon mangosose ja sokeri. Liota liivatelehtiä runsaassa, kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kuumenna sitruunamehu mikrossa tai kattilassa. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata sitruunamehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana vaahtoon samalla sekoittaen. Kaada mangovaahto vuokaan ja anna hyytyä kylmässä 3-4 tuntia tai mielellään yön yli. Irrota vuoan reunat varovasti ja siirrä kakku tarjoilulautaselle.

Idea! Koristele kakun pinta esim. säilykemangoviipaleilla.