Mangosuklaakakku
Tykkäämiset
6 3
Osuvuus
86%


Muut luokittelutiedot

jälkiruoka, uunissa, leivonnaiset, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää laktoosia, sisältää maitoa, sisältää pähkinöitä, sisältää soijaa, sisältää sitrusta

Mangosuklaakakku

20:lle hengelle

Lisää

Ainesosat

  • Pohja
  • 1 tl
    vaniljasokeria
  • 1 dl
    perunajauhoja
  • 2 tl
    leivinjauhetta
  • 2 dl
    kuumaa vettä
  • 3 dl
    sokeria
  • 200 g
    margariinia
  • 4 rkl
    kaakaojauhetta
  • 4
    munaa
  • 2.5 dl
    vehnäjauhoja
  • Täyte
  • 2
    keltuaista
  • 2 rkl
    sitruunamehua
  • 2 prk
    (425/225g) säilykemangoviipaleita
  • 0.5 dl
    vettä
  • 7
    liivatelehteä
  • 1 dl
    sokeria
  • 2 dl
    kermaa
  • 200 g
    vaniljajogurttia
  • kostutukseen
  • 3.5 rkl
    maitoa
  • Väliin
  • 1 dl
    aprikoosimarmeladia
  • Pinnalle
  • 0
    erilaisia hedelmiä esim. viinirypäleitä, kiiviä, säilykemangoa
  • Kiille
  • 1 dl
    hyytelösokeria
  • 2 dl
    vaaleaa mehua
  • Reunoille
  • 50 g
    raastettua tummaa suklaata
 

Ohjeet

Vaahdota rasva ja sokeri. Sekoita keskenään kuivat aineet ja siivilöi ne vaahtoon. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Lisää kuuma vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (halkaisijaltaan 24 cm). Kaada taikina vuokaan ja paista pohjaa 175 asteessa noin 50 minuuttia. Anna kakkupohjan jäähtyä seuraavaan päivään. Pohjan voit myös valmistaa etukäteen ja pakastaa. Valmista täyte. Soseuta mangot. Kiehauta kattilassa vesi ja sokeri. Nosta kattila syrjään ja vatkaa joukkoon keltuaiset. Vatkaa seosta, kunnes täyte jäähtyy ja se on kuohkeaa. Liota liivatteet. Liuota ne kiehuvaan sitruunamehuun. Sekoita liivateseos ja keltuaisvaahto mangososeen kanssa. Lisää kermavaahto ja jogurtti. Nostele tasaiseksi vaahdoksi. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kokoa kakku takaisin puhdistettuun ja kelmulla vuorattuun kakkuvuokaan. Nosta pohjalle kakkulevy ja kostuta se maidolla. Levitä ensimmäiseen väliin pohjalle aprikoosimarmeladia ja päälle puolet mangotäytteestä. Täyte saa valua kakkupohjan reunojen yli. Nosta päälle toinen kakkulevy, kostuta ja kaada sen päälle loput täytteestä. Nosta varovasti pinnalle viimeinen kakkupohjakerros. Anna kakun hyytyä seuraavaan päivään. Levitä pinnalle ohuesti marmeladia ja asettele päälle viipaloidut hedelmät. Valmista päälle kiille hyytelösokerista pakkauksen ohjeen mukaan. Levitä suklaaraaste reunoille.